Perheenisä hämmästyi Ikeassa: lihapullien määrä väheni ja hinta kasvoi – ”Ei siinä lapsella oikein lähde nälkä” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Perheenisä hämmästyi Ikeassa: lihapullien määrä väheni ja hinta kasvoi – ”Ei siinä lapsella oikein lähde nälkä”

Aikuisten annoksen kymmenen pyörykkää vaihtui kahdeksaan ja lasten annoksen viisi pyörykkää neljään. Tilalle tuli herneitä.

Ikean ravintoloissa myytävässä lihapulla-annoksessa oli aiemmin kymmenen lihapullaa, ja sen hinta oli 5,99 €. Nyt lihapullia on annoksessa kahdeksan kappaletta, ja hinta on 6,49 €.­

12.8. 16:32

Huonekaluliike Ikea on tunnettu paitsi huonekaluistaan myös lihapullistaan. Maanantaina Ikean ravintoloiden lihapulla-annoksia alettiin myydä uusilla hinnoilla.

Ennen 5,99 euroa maksavanut aikuisten lihapulla-annos maksaa nyt 6,49 euroa ja 2,99 euroa maksanut lasten lihapulla-annos 3,25 euroa.

Hintojen lisäksi myös annoskoot muuttuivat. Aikuisten annoksessa oli ennen 10 ja lasten annoksessa 5 pyörykkää. Nyt aikuisten annoksessa on 8 ja lasten annoksessa 4 pyörykkää. Molempiin annoksiin on tullut tilalle herneitä.

Vantaan Ikeassa vieraillut 39-vuotias perheenisä kertoo Ikean ravintolan asiakkaiden ihmetelleen uusia annoskokoja ja hintoja maanantaina.

– Ihmiset on tottuneet siihen, että annokset ovat tietynlaisia. Työntekijät joutuivat oikaisemaan jokaiselle, että asiat ovat eri lailla nykyään, hän sanoo.

– Kyllä siinä ihmeteltiin porukalla.

Perheenisä kertoo käyneensä Ikean ravintolassa sekä viime että tällä viikolla. Siinä välissä hinnat ja annoskoot olivat ehtineet muuttua.

– Ei se sitä muuta, käymmekö ravintolassa, mutta täytyy harkita ainakin lastenaterian osalta, että pitääkö sen jatkossa olla aikuisten ateria, kolmen lapsen isä kertoo.

– Lastenannos on aika pieni nykyään. Siinä on neljä lihapullaa. Ei siinä lapsella oikein lähde nälkä.

Ikean Food Commercial Leader Niina Nykvist kertoo, että muutos ei siis koske ainoastaan lihapullia. Kaikissa pyörykkäannoksissa on saman verran pyöryköitä.

– Haluamme kannustaa asiakkaitamme kestävämpään ruoankulutukseen ja elämäntapoihin, joilla on positiivinen vaikutus ihmisiin ja maapalloon. Olemme kasvattaneet kasvipohjaisten tuotteiden määrää ja lihapulla-annoksiin on lisätty herneitä, Nykvist kertoo.

– Olemme lisäksi tuoneet ruokatuotevalikoimaan kasviproteiinipyörykän, lihattoman pyörykän, joka on myös yksi keino edistää tätä tavoitetta. Lihattomat pyörykät tarjoillaan perunamuusin, puolukoiden ja kermakastikkeen kera samaan tapaan kuin perinteinen lihapulla-annos.

Korjattu 14.8. klo 6.31 Niina Nykvistin titteli Ikean Food Commercial Leaderiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?