Veronpalautukset maksettu enemmistölle tänään – tässä yleisimmät syyt, jos rahat eivät näy tilillä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Veronpalautukset maksettu enemmistölle tänään – tässä yleisimmät syyt, jos rahat eivät näy tilillä

Veronpalautuspäivä voi muuttua, jos puoliso on muuttanut verotustaan.

Veronmaksajan on hyvä tarkistaa, että tilinumero on ilmoitettu Verohallinnolle. Muuten veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankin kautta.­

4.8.2020 8:26

Elokuun veronpalautukset on maksettu tänään 1,9 miljoonalle henkilöasiakkaalle, verohallinto tiedottaa.

Osalla veronpalautuspäivä on syyskuun ja joulukuun välisenä aikana. Tilille maksettava veronpalautuksen määrä voi kuitenkin olla eri, mitä verotuspäätöksellä on ilmoitettu.

Veronpalautuksen maksuajankohta riippuu siitä, milloin asiakkaan verotus on päättynyt. Oman verotuksensa päättymispäivän sekä veronpalautuksen maksupäivän näkee saamastaan verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Jos verotus ei ole vielä päättynyt, uusi verotuspäätös tulee lokakuun loppuun mennessä.

Jos veronpalautus ei ole kaikesta huolimatta tullut tilille, kannattaa tarkistaa tilanne OmaVeron kautta. Tässä yleisimmät syyt:

1. Veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi

Veronpalautusta käytetään verojen maksuksi verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Veronpalautusta käytetään maksamatta oleviin veroihin heti verotuksen päätyttyä sekä erääntyviin veroihin niiden eräpäivänä. Esimerkiksi elokuussa veronpalautustaan odottavien palautusta on voitu käyttää mahdollisille aiemmille veroveloille jo kesäkuussa sekä 1.7. erääntyneeseen perintöveroon sen eräpäivänä.

2. Asiakas on täydentänyt tai korjannut esitäytettyä veroilmoitusta

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat tällöin muuttua.

3. Puoliso muutti omaa veroilmoitustaan

Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan ja myös veronpalautuksen maksupäivä on puolisoilla sama. Jos siis puoliso muutti omaa verotustaan, myös toisen puolison veronpalautuksen maksupäivä voi muuttua. Uusi verotuspäätös, jossa kerrotaan uusi veronpalautuspäivä, saapuu molemmille puolisoille lokakuun loppuun mennessä.

4. Verohallinto sai asiakkaan verotusta koskevaa tietoa muualta ja verotus on jatkunut

Tällöin myös veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.

5. Oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa

Jos tili on suljettu eikä uutta tilinumeroa ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tilinumeroa ei ole ilmoitettu ollenkaan, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankin kautta. Pankki lähettää ilmoituksen, kun veronpalautus on saatavilla Osuuspankin kassapalveluita tarjoavista konttoreista.

6. Asiakkaalla on velkaa ulosotossa

Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojen maksuksi. Asiakas on saanut tästä tiedon ulosottoviranomaiselta.

7. Veronpalautus on alle 10 euroa

Jos veronpalautus on alle 10 euroa, sitä ei makseta.

8. Veroilmoituksia on jäänyt antamatta

Jos veroilmoitus (esim. arvonlisäveroilmoitus) on unohtunut antaa tai ilmoituksissa on ollut olennaisia puutteita, veronpalautusta ei makseta. Palautus maksetaan, kun ilmoituspuutteet on korjattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?