Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen - Oma raha - Ilta-Sanomat

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

OP, Danske Bank ja Handelsbanken jatkavat tarjousta.

Asuntolainaneuvottelua. Kuvituskuva.

4.8.2020 5:28

Vain OP:n, Danske Bankin ja Handelsbankenin laina-asiakkaat voivat edelleen saada maksuttomia lyhennysvapaita koronaviruksesta johtuvista syistä, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä.

Kyselyn mukaan Nordea, Aktia, S-Pankki ja Säästöpankkiryhmä ovat jo lopettaneet lyhennysvapaiden myöntämisen.

Määrällisesti maksuttomia lyhennysvapaita myönsi eniten kevään aikana OP.

– Henkilöasiakkaiden osalta noin 120 000 kotitaloutta on hakenut OP:lta maksutonta lyhennysvapaata, kertoo johtaja Kaisu Christie OP:sta Uutisuomalaiselle.

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270 000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana.

Pankit tarjosivat alun pitäenkin eripituisia lyhennysvapaita. Esimerkiksi OP tarjosi jopa 12 kuukauden lyhennysvapaita, kun muun muassa Nordealla määräaika oli 6 kuukautta. Lyhennysvapaan aikana lainaa ei lyhennetä eli makseta takaisin. Pankille maksetaan vain lainan korot ja kulut.

Juttua korjattu: Kyse on maksuttomista lyhennysvapaista henkilöasiakkaille esimerkiksi asuntolainoihin, ei kaikista lyhennysvapaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?