Vuokra-auton voi nyt saada tavallista halvemmalla – vertailimme vuokraamojen hintoja - Oma raha - Ilta-Sanomat

Vuokra-auton voi nyt saada tavallista halvemmalla – vertailimme vuokraamojen hintoja

Vertailimme, millä hinnalla auton saisi vuokrattua juuri nyt heinäkuuksi yhdeksi viikoksi. Vertailussa viisi autovuokraamoa ja kolme paikkakuntaa.

Otto Becker Espoosta käyttää kerran kuussa vuokra-autoa. Nyt hän vuokrasi auton viikonlopuksi Helsinki-Vantaan lentokentältä.

5.6.2020 11:51

Koronakevät oli vaikeaa aikaa autovuokraamoille. Työmatkat ja vapaa-ajan matkustaminen olivat pitkään käytännössä jäissä. Ulkomaalaisturisteja tuskin saapuu Suomeen paljon myöskään kesän aikana, mutta kotimaan matkailu voi tuoda autovuokraamoille helpotusta.

Juuri tällä hetkellä autonvuokraus voi olla koronakevään takia monilla alueilla normaalia edullisempaa. Monilla autovuokraamoilla on voimassa myös kesätarjouksia. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti. Kun vuokraamot suhteuttavat autojensa määrän kysynnän ja tarjonnan mukaan, hinnat voivat lähteä uudelleen nousuun.

IS vertaili viiden autovuokraamon torstain hintoja kolmella eri paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Vuokrausajankohdaksi otettiin viikon ajanjakso maanantai 6. heinäkuuta–maanantai 13. heinäkuuta.

Vertailussa selvitettiin autovuokraamojen torstaina nettisivuillaan esittämien hintojen perusteella, millä hinnalla kyseiseksi ajankohdaksi pystyi vuokraamaan halvimmillaan lyhyitä ajoja varten kaupunkiauton ja toisaalta keskikokoisen C-gaterorian auton, jonka kyytiin mahtuu vähintään viisi ihmistä ja kaksi matkalaukkua.

Vertailu on vain suuntaa antava, sillä hinnat voivat muuttua jopa päivittäin. Lisäksi monessa autovuokraamossa voi olla erilaisia alennuksia ja tarjouksia, jotka eivät suoraan näy vertailussa. Kevään aikana on lisääntynyt merkittävästi myös pitkäaikainen, kuukausivuokraan perustuva, autonvuokraus.

Vertailu osoitti, että hinnoissa on eroja vuokraamojen ja paikkakuntien välillä. Selkeästi halvemmalla auton saa vuokrattua, jos maksaa vuokran verkossa heti varauksen yhteydessä. Tämän takia kannattaa siis suunnitella etukäteen hyvin ajanjakso, jolle autoa tarvitsee.

Lähtökohtaisesti autonvuokraus on Helsingin ulkopuolella edullisempaa, mutta poikkeuksiakin löytyy. Helsingissä sekä kaupunkiauto Volkswagen Upin että keskikokoisen Volkswagen Golfin sai torstaina varattua kyseiseksi ajankohdaksi halvimmalla Europcarilta, jossa Helsingin vuokraushinnat olivat poikkeuksellisesti jopa edullisemmat kuin Tampereella ja Oulussa.

Tampereen vuokrahinnat eivät poikenneet olennaisesti Helsingistä, joillain autovuokraamoilla viikon vuokra oli jopa kalliimpi. Autovuokraamoiden keskinäiset hintaerot olivat Tampereella pienempiä kuin Helsingissä.

Oulussa kyseisen viikon vuokraushinnat olivat torstaina halvimpia, vaikka monien autovuokraamoiden kohdalla hinnat olivat samaa luokkaa Tampereen kanssa. Oulussa molempien kategorioiden auton sai kuitenkin vuokrattua kyseiselle heinäkuun viikolle huomattavasti halvemmalla kuin Helsingissä.

Kaupungeissa auton voi vuokrata myös yhteiskäyttöautojen vuokraajalta 24Rentiltä. Kyseiseksi ajankohdaksi 24Rentiltä olisi saanut Helsingissä, Tampereella ja Oulussa Citroen C3 -mallin viikoksi halvimmillaan hieman alle 250 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?