”Peli ei ole vielä menetetty” – näillä vinkeillä voit yhä löytää kesätyöpaikan - Oma raha - Ilta-Sanomat

”Peli ei ole vielä menetetty” – näillä vinkeillä voit yhä löytää kesätyöpaikan

Julkaistu: 22.5. 7:50

Koronakriisi lykkäsi monen yrityksen suunnitelmia kesätyöntekijöiden palkkaamisesta. Nyt uusia paikkoja saattaa sittenkin tulla hakuun.

Ilman kesätyöpaikkaa jääneen ei kannata vielä menettää toivoaan, vaikka kesäkuuhun on enää reilu viikko.

– Yleensä kesätyöpaikat jaetaan helmi–maaliskuussa, mutta kaikki tavallaan seisahtui maaliskuun puolivälissä koronan takia, toteaa palveluesimies Markku Visti Uudenmaan te-toimistosta.

Hänen mukaansa nuorten kesätyönhakijoiden kannattaa nyt seurata tarkkaan tilannetta.

– Nyt ei olla normaalissa millään tavalla, normaalit säännöt eivät päde. Peli ei ole siis vielä menetetty, vaikka niin tähän aikaan vuodesta voisi luulla.

Samaa sanoo myös johtaja Taina Susiluoto Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta.

– Koska valtio alkaa purkaa koronarajoituksia, useat yritykset alkavat tehdä päätöksiä kesätyöpaikoista vasta nyt, Susiluoto kertoo.

– Nuorten ei siis kannata heittää kaikkea toivoa, sillä uusia työpaikkoja voi tulla vielä.

Susiluoto arvioi, että monet yritykset voivat joutua vielä järjestämään uuden kesätyöntekijähaun, vaikka ne olisivatkin löytäneet sopivat ehdokkaat jo ensimmäisellä kierroksella vuoden alussa.

– Voihan olla niin, että työnhakija, jolle paikka on luvattu onkin löytänyt sijalle toisen työpaikan, kun ensimmäinen ei olekaan koronan takia voinut taata, että töitä sittenkään on, Susiluoto sanoo.

Yritykset ovat lomauttaneet ja irtisanoneet väkeään koronakriisin aiheuttamien talousongelmien takia. Susiluoto muistuttaakin, että kesätyöpaikkojen määrä todennäköisesti jää odotuksista.

– Vielä viime vuoden puolella kyselyn perusteella arvioimme, että EK:n jäsenyritykset tarjoavat tänä kesänä 130 000 kesätyöpaikkaa, mutta nyt niitä on todennäköisesti kymmeniä tuhansia vähemmän, hän sanoo.

Vistin mukaan avoimia työpaikkoja on yleisesti Uudenmaan alueella ilmoitettu tavallista vähemmän.

Muutama vinkki saattaakin olla tarpeen, jotta kesätyöpaikan ehtii vielä napata.

Sekä Visti että Susiluoto neuvovat seuraamaan erityisesti ravintola-alaa, joka on tyypillisesti ollut matalan kynnyksen työnantaja nuorille.

– Ravintolat ja huvipuistot eivät ole voineet aiemmin tietää, miten ne pääsevät avautumaan, Susiluoto toteaa.

– Nyt kannattaa seurata avoimia työpaikkoja, sitä mukaa kun ne pääsevät avautumaan.

Visti muistuttaa, että maatalouden kausityöntekijöistä on yhä pulaa.

– Ulkomaista työvoimaa saadaan edelleen rajoitetusti, joten he eivät paikkaa sitä tarvetta. Esimerkiksi marjan- ja herneenpoimijoita haetaan, Visti kertoo.

Maatilat etsivät kausityöntekijöitä myös MTK:n TöitäSuomesta.fi -sivuston ja rekryfirmojen kautta.

– Tässä tilanteessa kannattaa ajatella vähän avarakatseisemmin, eikä niinkään miettiä mikä on sitä oman alan työtä, Susiluoto neuvoo.

– Kaikki työ siellä cv:ssä on työnantajan kannalta arvokasta.

Myös siivous- ja rakennusalalla on kesätyöpaikkoja. Varsinkin elintarvikekaupoilla on mennyt hyvin koronan aikana, ja uusia paikkoja saattaa aueta kaupan alalla laajemminkin, jos ihmisten liikkuminen ja kuluttaminen kasvavat.

Susiluodon mukaan myös vetäytyminen etätöihin on pannut monen yrityksen suunnitelmat kesätyöntekijöistä jäihin.

– On ajateltu, ettei kesätyöntekijöitä pystytä kunnolla perehdyttämään tehtäviinsä, kun heitä ei ole voinut tavata toimistolla, hän selittää.

– Olen kuullut, että osa yrityksistä on alkanut miettiä kesätyöntekijöille sittenkin esimerkiksi jonkin selvityksen laatimista, jonka voi tehdä etänä. Osassa yrityksistä taas ollaan vähitellen palaamassa takaisin työpaikoille, joten perehdytys voidaan ehkä sittenkin järjestää.

Visti neuvoo ottamaan omat verkostot käyttöön työnhaussa.

– Arviolta puolet työpaikoista, niin kesä- kuin muutkin, täyttyy muun kuin julkisen haun kautta, Visti kertoo.

– Ihan vinkkinä kesätyönhakijoille, että julkisesti ilmoitetuista työpaikoista kilpailu on aina kovaa. Kannattaa siis seurata puskaradiota.

Visti neuvoo myös hakemaan itse aktiivisesti työtä yrityksistä, vaikka ne eivät olekaan kesätöistä ilmoittaneet, sillä oikealle hakijalle saattaa silti löytyä tehtävää.

– Moni yrittäjä on sanonut, että tulisi vaan joku kysymään töitä tuosta ovesta, hän sanoo.

– Monet pitävät ihan puhelinsoitosta tai piipahduksista. On paljon 2–3 henkeä työllistäviä pienyrityksiä, joissa ei ole vastaanottotiskiä tai hr-osastoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?