Pizza-online.fi yhdistyy Foodoraan – käyttäjien keräämät edut katoavat parissa viikossa

Pizza-onlinen ja Foodoran yhdistäminen aiheuttaa muutoksia puhelinsovelluksiin, ja osa käyttäjien keräämistä eduista katoaa.

Foodora-ruokalähettipalvelun sekä Pizza-online.fi -palvelun omistaa saksalainen Delivery Hero -konserni.

14.1.2020 14:20

Pizza-online.fi -verkkopalvelu yhdistyy Foodoraan, ja jatkaa tammikuun lopusta eteenpäin toimintaansa Foodora-nimen alla.

Alunperin suomalainen Pizza-online on perustettu vuonna 2007, mutta saksalainen Delivery Hero osti yhtiön vuonna 2012. Saksalaiskonserni on omistanut Suomessa myös Foodoran vuodesta 2015 lähtien.

Konsernin tavoitteena on keskittää toimintojaan Suomessa yhden tuotemerkin alle.

– Kehitystyö ja resurssit kohdennetaan yhteen brändiin, Foodoraan, ja näin pystymme parantamaan käyttökokemusta ja palvelun tasoa, selittää Nora Särkkä, Foodoran Suomen markkinointijohtaja tiedotteessa.

Valinta kahden brändin nimen välillä päätyi Särkän mukaan Foodoraan, sillä Pizza-online -nimi liitetään vahvasti pizzaan, vaikka palvelun kautta voi tilata muutakin ruokaa.

Delivery Heron mukaan yhdistymisen johdosta ei vähennetä henkilöstöä, vaan kaikki entiset työntekijät jatkavat työtään Foodora-nimen alla.

Puhelinsovelluksiin muutos - toimi ennen 28. tammikuuta

Yhdistyminen aiheuttaa muutoksia palvelujen käyttöön puhelinsovelluksilla. Pizza-online.fi -sovellus jatkaa toimintaansa, ja päivittyy Foodora Finland -sovellukseksi ilman käyttäjien erillisiä toimenpiteitä. Teknisistä syistä johtuen kuitenkin nykyinen Foodora-puhelinsovellus lakkaa toimimasta, ja sen käyttäjien on itse ladattava sovelluskaupasta uusi Foodora Finland -sovellus.

Käyttäjätunnukset ja -salasanat toimivat, mutta suosittele kaverille -krediitit eivät siirry toiseen sovellukseen.

Nykyisessä Foodora -sovelluksessa on kerro kaverille -painike, jolla voi lähettää sähköpostiviestin kaverille. Viestissä on latauslinkki, jolla kaveri saa 8 euron alekoodin. Kun kaveri tekee tilauksen, niin suosittelija saa sähköpostiin 8 euron arvosta krediittejä, joita voi käyttää puhelinsovelluksessa. Uudistuksen myötä nämä edut katoavat.

Palvelu suositteleekin käyttämään ne ennen 28. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?