Jasmin Hamid harkitsee luopuvansa Nokia-osakkeistaan: ”Tuntuu, että olen ollut tarpeeksi kärsivällinen” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Jasmin Hamid harkitsee luopuvansa Nokia-osakkeistaan: ”Tuntuu, että olen ollut tarpeeksi kärsivällinen”

Piensijoittaja Jasmin Hamid on kiintynyt Nokiaan, koska se oli ensimmäinen osake hänen salkussaan. Nyt alkaa mitta olla täynnä.

– Täytyy sanoa, että Nokian suhteen hyvät ajat ovat olleet aika kauan näköpiirissä ihan nurkan takana, eikä niitä ikinä saavuteta, Jasmin Hamid sanoo.

24.10.2019 14:15

Nokian ilmoittama näkymien huonontuminen ja historiallinen kurssisyöksy torstaina on saanut monen piensijoittajankin miettimään, mitä osakkeelle kannattaisi tehdä. Nokian osake oli tulosjulkistuksen jälkeen pahimmillaan 24 prosentin laskussa.

Kun näyttelijä ja sijoitusblogaaja Jasmin Hamid aloitti sijoittamisen noin seitsemän vuotta sitten, hän osti ensimmäiseksi Nokiaa.

– Ennen sitä ehdin tosi pitkään suunnitella, että olisi kiva alkaa sijoittaa, mutta en uskaltanut. Nokia on ollut merkittävä yhtiö omassa sijoitustarinassani, sillä se on yhtiö, joka aikanaan innosti osakesijoittamisen maailmaan, Hamid sanoo.

Hän kertoo olevansa rauhallinen ja rationaalinen sijoittaja, jota mitkään romahdukset eivät ole pahemmin huolestuttaneet.

– Yleensä olen katsellut ohi, ja kaikki osakkeet ovat niin sanotussa pitkässä salkussa. Sijoitan pitkäjänteisesti, joten lyhytaikaisella heilahtelulla ei ole väliä. Mutta täytyy sanoa, että Nokian suhteen hyvät ajat ovat olleet aika kauan näköpiirissä ihan nurkan takana, eikä niitä ikinä saavuteta. Tuntuu, että olen ollut tarpeeksi kärsivällinen ja että ehkä rahat voisivat olla jossain muualla.

Hamid ei halua kertoa, paljonko aamun kurssisyöksy on nakertanut hänen Nokia-omistustensa arvoa. Nokiaa on salkussa hänen mukaansa kuitenkin ”kaikkien oppienkin perusteella” liikaa. Hän kertoo ostaneensa Nokiaa usein sopivalla hetkellä lisää.

– Tosiaan nyt tuntuu, että voisi muuttaa omaa strategiaa hamaan tappiin jatkuvan pidä-strategian suhteen.

Hamid ei ole toistaiseksi myynyt osakkeitaan, vaan aikoo katsoa, miten kurssi kehittyy.

– En aio pohjilta myydä, varmaan päivän loppuun mennessä tilanne vähän paranee. Jos on muita pääomatuloja, ei haittaa, jos myy tappiolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?