IS kysyi tavallisilta suomalaisilta, paljonko he saivat perintöä – eläkkeellä oleva Matti, 67, tempaisi esiin kovan luvun - Oma raha - Ilta-Sanomat

IS kysyi tavallisilta suomalaisilta, paljonko he saivat perintöä – eläkkeellä oleva Matti, 67, tempaisi esiin kovan luvun

Ilta-Sanomat kysyi Helsingin kaduilla ohikulkijoilta, millaista perintöä he ovat saaneet. Osa on saanut tuntuvan perinnön, toisille ei ole luvassa mitään. Perintönsä paljasti muun muassa ex-kansanedustaja.

18.10.2019 12:08

Helsingissä Hakaniemen torilla eläkeläinen Matti Lukkari, 67, kertoo saaneensa tuntuvan perinnön kahden sisaruksensa kanssa.

Kuinka paljon sait perintöä?

– Vähän arka kysymys, mutta me perimme veljeni ja siskoni kanssa yhteensä miljoona euroa.

It-alalla ennen eläkkeelle siirtymistään työskennellyt Matti Lukkari, 67, kokee olevansa hyväosainen.­

– Olen käyttänyt perinnön enimmäkseen lastenlasten asuntoihin ja jossain määrin osakkeisiin. Minä olen hyväosainen, minulla ei ole mitään valittamista, Lukkari sanoo.

Onko perintöä odotettavissa myös jälkipolville?

– Toivotaan niin.

Vantaalla asuvalle Sanna Lylylle ei ole odotettavissa perintöä.­

54-vuotias vantaalainen johtava henkilöstöasiantuntija Sanna Lyly ei sen sijaan ole saanut perintöä.

– En tule todennäköisesti saamaankaan perintöä. Tuttavapiirissä monet ovat kyllä saaneet perintöä, että on kyllä kateuden kohteita, Lyly hymähtää.

– En kyllä jaksa olla kauhean kateellinen, Lyly tarkentaa.

85-vuotias eläkkeellä oleva Olavi Lindholm peri mukavan summan rahaa.­

Helsingissä asuva 85-vuotias eläkeläinen ja entinen yrittäjä Olavi Lindholm sai vuosia sitten perintöä.

– Sain perintöä suurin piirtein 50 000 euroa. Ostin rahoilla tontin ja rakennutin talon Espooseen.

49-vuotias Petri Valkoma ei ole ainakaan vielä saanut perintöä.­

49-vuotias vankilasta vapautuvien teatterissa vertaisohjaajana toimiva Petri Valkoma ei ole saanut perintöä. Syykin on selvä.

– Vanhemmat elävät vielä, eli en ole onneksi vielä saanut perintöä.

Valkomalle on luvassa perintöä ehkä joskus tulevaisuudessa.

– Kyllä luulen, että perintöä on tulossa. Asunto-osake ja ehkä säästettyä rahaa. En tiedä tarkkaan, mitä on tulossa, enkä ole kyllä kiinnostunutkaan, Valkoma sanoo.

Nykyisin eläkkeellä oleva ex-kansanedustaja ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen sai sisaruksineen perinnöksi lähinnä irtaimistoa.­

Hakaniemen torilla eläkkeellä oleva entinen kansanedustaja sekä Helsingin ex-apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkonen, 73, ehtii vastata arkaan kysymykseen perinnöstä.

– Meitä oli monta lasta ja yksityisyrittäjinä toimivat vanhempamme kuolivat. Saimme heiltä perinnöksi etupäässä irtaimistoa, muun muassa antiikkikalusteita ja kristallia.

Nyt Kokkonen miettii, mihin perityt kalusteet ja kristallit menevät, kun hänestä aika jättää.

– Nyt on vähän ongelmana se, kun kukaan suvun lapsista ei halua antiikkihuonekaluja. En vielä tiedä, myynkö kalusteet, mutta pikkuhiljaa täytyy alkaa miettiä ennen kuin ahtaudun pieneen laatikkoon, että miten omaisuus jakautuu.

– Ei omaisuutta ole niin paljon, että siitä suurta huolta tulisi. En voi valittaa, Kokkonen toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?