Nordea paljasti, miten se aikoo hinnoitella osakesäästötilin - Oma raha - Ilta-Sanomat

Nordea paljasti, miten se aikoo hinnoitella osakesäästötilin

Nordea neuvoo, että osakesäästötilin varoja sijoitettaisiin vain kotimaisiin osakkeisiin.

2.10.2019 16:42

Nordea avasi keskiviikkona kilpailun osakesäästötiliasiakkaista julkistamalla ensimmäisenä toimijana uuden sijoitustuotteen hinnoittelun. Osakesäästötilit mahdollistava lainsäädäntö tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Nordea hinnoittelee osakesäästötilin samalla lailla kuin nykyiset arvo-osuustilit.

– Osakesäästötili tulee olemaan hinnoiteltu täsmälleen samalla lailla kuin arvo-osuustili. Emme halua erotella tilejä millään tavalla, vaan asiakas saa valita sen kumpi hänelle sopii paremmin, Nordean sijoitustuotejohtaja Tanja Eronen sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Nordeassa osakesäästötilin avaaminen ja sulkeminen on maksutonta, mutta tilin siirrosta toiseen pankkiin peritään toimenpidemaksu. Tilin osakkeiden kaupankäynnistä ja säilytyksestä Nordea veloittaa nykyisin käytössä olevat palkkiot.

Nordea arvioi, että Suomessa tullaan avaamaan alle 150 000 osakesäästötiliä seuraavan kahden vuoden sisällä.

Arvio perustuu kokemuksiin Norjasta, jossa sijoitussäästötili otettiin käyttöön syyskuussa 2017. Norjassa tilejä on avattu kahdessa vuodessa 155 000 kappaletta eli kolme prosenttia suhteessa väestöön.

– Suomessa luku tulee olemaan pienempi kuin Norjan luku, koska Norjassa osakkeita on saanut siirtää sijoitussäästötilille siirtymäaikana. Suomessa tätä mahdollisuutta ei ole, Eronen sanoi.

Nordea suosittelee, että asiakkaat sijoittaisivat osakesäästötilin varoja vain kotimaisiin osakkeisiin, koska tilillä olevien ulkomaisten osakkeiden osingoista ei voi välttämättä periä takaisin ulkomaille maksettua lähdeveroa.

Nordea arvioi, että osakesäästötilin avaavat asiakkaat säilyttävätkin myös arvo-osuustilin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?