Jonna ja Veikka ajoivat Joensuusta Tallinnaan, kun Viro laski viinaveroa – mukaan lähti heti 44 laatikkoa lonkeroa

Viron alkoholiveron alennukset astuivat voimaan maanantaina. Katso tästä uudet hinnat!

Joensuulaiset Jonna Toivonen ja Veikka Vernes olivat suunnitelleet matkan Tallinnaan maanantaille, kun maassa astui voimaan alkoholin valmisteveron alennus.

He olivat lähteneet ajamaan Joensuusta sunnuntaina yhdentoista aikaan yöllä ja ylittivät Suomenlahden kello 7.30 lähteneellä lautalla. Toivonen paljastaa olevansa hieman väsynyt kolmen aikaan iltapäivällä, koska nukkua matkaajat eivät ole vielä ehtineet.

– No lonkeroa, Jonna Toivonen vastaa kysymykseen siitä, mitä joensuulaisilla on ostoslistalla.

Kysymys on toki melko tyhmä, koska näkeehän sen silmilläkin. Verneksen ja Toivosen Peugeot on täynnä 24-packeja lonkeroa. Tarkalleen ottaen niitä on 34.

– Plus nämä, sanoo Toivonen ja osoittaa edessään vielä Superalkon kärryissä olevia pakkauksia.

Loppulaskennassa paljastui, että koppia oli yhteensä 44. Lisäksi autossa näyttäisi olevan hieman teräviä ja esimerkiksi 24 tölkin pakkaus siideriä.

  • Katso jutun pääkuvan paikalta olevalta videolta, miten joensuulaisten ostokset mahtuivat Peugeotiin.

Lonkeroita on kuitenkin ylivoimainen enemmistö. Vernes pitää enemmän alkuperäisestä Originalista, Toivoselle maistuu paremmin karpalolonkero.

Rahaa ostoksiin kului ”lähemmäs tonni”. Lonkerot on tarkoitus kuluttaa juhlissa ja muuten vaan.

– Tässä on tulossa rokkia ja kaikkea, sanoo Toivonen viitaten mitä ilmeisemmin Joensuussa järjestettävään Ilosaarirockiin.

Toivosen ja Verneksen Peugeot oli ääriään myöten täynnä.

Vaikka Tallinnan sataman D-terminaalin vieressä olevissa Superalkoissa on muutama isomman alkoholisatsin ostava, yleiskuva on melko hiljainen. Ruuhkasta ei voi puhua.

Sen sijaan suurin osa ostajista lienee huomannut, että hinnat ovat isolta osin halvempia merellä, sillä maissa hintaan lisätään tölkkien pantti.

Esimerkiksi 24 tölkin pakkaus A.Le Coqia maksaa Tallink Megastar laivalla nyt 13,90 euroa. Tallinnan Superalkossa hinta on 13,99 euroa, plus pantti, joka on 2,40 euroa.

Katso tästä, kuinka alkoholin hinta aleni Tallinnassa ja laivoilla verrattuna Suomen Alkoon:

Jos yllä oleva taulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?