Petollinen poikaystävä pumppasi nuoren naisen talouden kuiviin – otti 30 000 eurolla vippejä ja trokasi älypuhelimia - Oma raha - Ilta-Sanomat

Petollinen poikaystävä pumppasi nuoren naisen talouden kuiviin – otti 30 000 eurolla vippejä ja trokasi älypuhelimia

Tyttöystävänsä nimiin pikavippejä ja lainoja yli 30 000 euron arvosta ottanut vuonna 1990 syntynyt savolaismies on tuomittu vuoden ja kolmen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta, kiskonnasta ja kymmenistä petoksista.

Savolaismies ehti puoli vuotta kestäneen parisuhteen aikana tehtailla naisystävänsä nimissä yli 30 000 euron velat. Kuvituskuva.

13.4.2019 16:27

Rikokset tapahtuivat Kuopiossa heinäkuussa 2016 alkaneen puoli vuotta kestäneen parisuhteen aikana.

Omien sanojensa mukaan miehen ongelma oli pelihimo. Sinne menivät kaikki rahat, jotka kaveri oli irti saanut. Tyttöystävältään hän oli lainannut kaikkiaan yli 12 000 euroa, joista hän maksoi takaisin vain reilut 4 000 euroa.

Mies oli urkkinut selville naisen verkkopankkitunnukset, joilla hän otti omin päin luvatta luottoja. Aiempien konnankoukkujen johdosta luottotietonsa menettänyt mies oli ostanut naisen nimissä myös pääosin iPhone-puhelimia 15 kappaletta, jotka hän myi eteenpäin.

Lue lisää: Rakkaus petolliseen mieheen tuhosi nuoren naisen talouden – lopulta niskassa painoivat kymmenien tuhansien velat

Kun asia ja sen laajuus oli nuorelle naiselle viimein kotiin saapuneiden laskujen muodossa paljastunut, niin mies oli uhannut naista velanperintähankaluuksilla ja, että tälle tulee velkaantumisesta maksuhäiriömerkintä, jos hän ei toimi miehen haluamalla tavalla. Mies oli myös naiselle olevansa velkaa tyypeille, jotka tulisivat perimään saatavansa naiselta, mikäli tämä ilmiantaisi hänen rikolliset tekonsa poliisille.

Mies on tuomittu vuonna 2016 vastaavan tyylisistä rikoksista ehdolliseen vankeuteen. Perjantaina annettuun tuomioon tuli tästä vanhasta tuomiosta istuttavaa 9 kuukauden verran. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?