Tältä näyttää talo, joka on ollut myynnissä yli 3 vuotta – ”Ilmaiseksi pitäisi antaa”

Marja-Leena Markus ei olisi mitenkään voinut kuvitella, että omakotitalo olisi myymättä vielä kolmenkin vuoden jälkeen.

Marja-Leena Markus on yrittänyt kaupata taloaan Jurvassa yli kolme vuotta, turhaan.

6.11.2018 7:01 | Päivitetty 6.11.2018 12:47

Kurikassa, lähellä Jurvan kirkonkylän palveluita sijaitseva kaunis puolitoistakerroksinen 174 neliön ja kuuden huoneen omakotitalo on ollut myynnissä jo yli kolme vuotta. Talon hinta on tänä aikana pudonnut 30 000 eurolla ja pyyntihinta on nyt 109 000 euroa. Siitä huolimatta ei kauppa käy.

– Ilmaiseksi pitäisi talo antaa, huokaa Marja-Leena Markus, joka omistaa paikan yhdessä kolmen aikuisen tyttärensä kanssa. Marja-Leena on asunut isossa talossa yksin sen jälkeen kun hänen puolisonsa ja lastensa isä menehtyi äkillisesti seitsemän vuotta sitten.

–Mielessä on käynyt myös talon vuokraaminen, Marja-Leena Markus sanoo.

– Tämä on appivanhempieni rakentama paikka. Valmistumisvuosi on 1951, ja me ostimme tämän heiltä 1981. Edesmennyt mieheni on kasvanut tässä, samoin meidän kolme lasta. Nyt tilanne on se, että en tarvitse näin isoa taloa. Onhan tässä aika paljon töitä yksin asuvalle ihmiselle, varsinkin kesäisin, Marja-Leena toteaa.

– Mieheni kuoleman jälkeen päätimme katsoa jonkin aikaa, mitä tämän kanssa tehdään, ja kesällä 2015 sitten laitoimme myyntiin. Olihan se tietenkin iso päätös: tätä on laitettu ja remontoitu rakkaudella, yhdessä.

Ryhdikäs ja tilava talo, eikä hintakaan, 109 000 euroa, huimaa.

Kolmen myyntivuoden aikana on järjestetty lukuisia näyttöjä.

– Pari, kolme ihmistä, joskus ei ole tullut ketään. Kerran kauppa oli jo aika lähellä, mutta sitten ostajat löysivät toisen talon tästä läheltä.

Marja-Leenaa varoiteltiin jo alussa pitkistä myyntiajoista, mutta hän ei mitenkään olisi voinut kuvitella, että talo olisi myymättä vielä kolmenkin vuoden jälkeen.

–Kerran kauppa oli jo aika lähellä, mutta sitten ostajat löysivät toisen talon tästä läheltä, Marja-Leena Markus sanoo.

Seinäjoen Keskussairaalassa osastonhoitaja-esimiehenä työskentelevän Marja-Leenan työmatka yhteen suuntaan on 54 kilometriä. Hän siis ajaa autolla päivittäin vähintään 108 kilometriä, mikä varsinkin talvikeleillä on välillä raskasta. Jos koti menisi kaupan, hän muuttaisi Seinäjoelle.

– Mielessä on käynyt myös talon vuokraaminen, mutta vuokran pitäisi olla semmoinen, että kulut tulisivat katetuiksi. Kuka maksaa vuokraa niin paljon? Ja vuokraamiseen liittyy aina riskejä.

Marja-Leena Markus on pudottanut talon hintaa 30000 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?