Laura, 29, tekee neli­päiväistä työ­viikkoa: ”Down­shiftaamisesta tulee elämän­tapa­laiskottelijan leima” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Laura, 29, tekee neli­päiväistä työ­viikkoa: ”Down­shiftaamisesta tulee elämän­tapa­laiskottelijan leima”

Tamperelainen Laura Tähkävuori, 29, on tehnyt vuoden alusta lähtien vapaaehtoisesti lyhennettyä työviikkoa.

Julkaistu: 22.10.2018 8:05

Viestintäalalla työskentelevä tamperelainen Laura Tähkävuori on keksinyt oman tapansa tehdä töitä. Nelipäiväinen työviikko sopii hänelle.

Tehdään heti aluksi yksi asia selväksi.

Laura Tähkävuori työskentelee omasta tahdostaan neljä päivää viikossa tehokkaasti, ja pitää viikossa kolme päivää vapaata.

Siitä huolimatta hän ei koe olevansa downshiftaaja, päinvastoin.

– Downshiftaaminen on jo sanana sellainen, joka aiheuttaa minulle allergiaa. Siitä tulee elämäntapalaiskottelijan leima. Minä teen neljän päivän työviikkoa, koska haluan ja voin, Tähkävuori sanoo.

Laura Tähkävuori on vapaalla töistään kolmena päivänä viikossa. Viime viikolla arkivapaa sattui torstaille.

Hän korostaa, ettei työn määrä välttämättä kerro työn laadusta.

– Teen neljä päivää tehokkaasti töitä, ja loput kolme päivää viikosta keskityn niihin asioihin, joihin töiltä ei muuten jäisi aikaa.

Tähkävuori työskenteli aiemmin viestinnän freelancerina. Vuodenvaihteessa hän vaihtoi kuukausipalkkaiseen työhön. Hän kertoi jo työhaastattelussa toiveestaan, 80-prosenttisesta työajasta. Järjestely sopi työnantajalle.

Useimmiten Tähkävuori on vapaalla perjantaisin, mutta joustavan työnantajan ansiosta päivä on vaihdettavissa helposti.

– Työni on harvemmin sidoksissa johonkin tiettyyn viikonpäivään. Ja silloin kun on, joustan tietysti itsekin, hän sanoo.

Joustoa ja vapautta

Freelancerina ollessaan Tähkävuori teki töitä kolmesta viiteen päivään viikossa.

Työmäärien ja tulojen vaihdellessa Tähkävuoren oli ennakoitava tulevaisuutta, ja töitä tuli tehtyä usein enemmän kuin tarpeeksi. Monelle freelancerille tuttu kuvio on kuormittava

Nykyinen järjestely sopii hänelle paremmin kuin hyvin.

– Tämä antaa tietynlaista joustoa ja vapautta.

Tähkävuori ei oikeastaan tiedä, millaiseen elämäntilanteeseen nelipäiväinen työviikko ei sopisi. Lyhennetty työviikko kiinnostaa ihmisiä.

– Ihmiset ovat alkaneet ajatella, että hetkinen, sitä voi tosiaan tehdä lyhyempää päivää ilman, että taustalla on mitään lyijynpainavia syitä.

Tähkävuori on puhunut asiasta paljon myös julkisesti. Viime aikoina hänelle entuudestaan tuntemattomatkin ihmiset ovat rohkaistuneet kysymään häneltä neuvoja.

Tähkävuoren esimerkki on herättänyt ihmisissä pohdintaa siitä, pitäisikö heidänkin kokeilla lyhennettyä työviikkoa.

– Moni puhuu, että nelipäiväinen työviikko kiinnostaisi, mutta uskallus puuttuu. Ihmiset rakentavat usein oman elintasonsa sen mukaan, mitä he ovat tienanneet. Siinä on selvästi jonkinlainen henkinen blokki. Tulotason putoaminen pelottaa, Tähkävuori arvioi.

Tulot laskivat, mutta eivät merkittävästi

Neljän päivän työviikko tarkoittaa Tähkävuorelle siis 80-prosenttista kuukausipalkkaa. Hän laskee, että nykyiset tulot ovat ehkä muutaman sata euroa pienemmät kuin freelancer-aikoina.

– Jonkin verran se toki näkyy taloudessa, mutta ei mainittavasti. En ole kuitenkaan koskaan tehnyt perinteisesti ihan täyttä työpäivää ja -viikkoa, vaan pyrkinyt siihen, että vapaata olisi enemmän. Siinä mielessä tulotason vaihtelu ei ole itselleni niin iso asia.

Laura Tähkävuori suosittelee osa-aikaista työviikkoa jokaiselle, jos se vain suinkin on mahdollista.

Tähkävuorelta kysytään lähes joka viikko, milloin hän aikoo palata viisipäiväiseen työviikkoon, sillä moni olettaa, että lyhennetty työviikko on väliaikainen ratkaisu.

– Vastaan aina, että teen tätä omasta tahdostani, enkä toistaiseksi ole siirtymässä takaisin viisipäiväiseen viikkoon.

Lyhyempi työviikko olisi Tähkävuoren mukaan mahdollinen monille. Olosuhteita enemmän jarruna ovat suomalaisen työelämän normit.

– Toki ratkaisu vaatii erilaisia ponnistuksia eri elämäntilanteissa oleville, riippuen tietysti siitä, millainen esimerkiksi oma tulotaso on. Minulle tämä on ollut oma päätös, jota ei ole tarvinnut sen kummemmin selitellä, hän sanoo.

Arvojen tuulettaminen olisi tervetullutta

Tähkävuori pitää koko suomalaista työelämää kovin normittuneena. Hänestä työviikon ei ole pakko olla viiden arkipäivän pituinen, tai neljänkään. Se voi olla vaikkapa kuusi päivää silloin tällöin.

Hän toivoo, että totutut työelämän rutiinit voitaisiin kyseenalaistaa. Sen myötä arvotkin tuulettuisivat.

– Moni asia on jäänne vanhasta. Niiden kovin luutuneiden normien kyseenalaistaminen on mahdollista oikeastaan vain yksilön antamalla esimerkillä ja näyttämällä, että näin tosiaan voi tehdä, eikä se aja yhteiskuntaa mihinkään kaaokseen, Tähkävuori sanoo.

Teetkö lyhennettyä työviikkoa? Miten se on vaikuttanut tuloihisi? Ota yhteyttä toimitukseen: taloussanomat@sanoma.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?