Helsinkiläinen Jan, 42, sai eteensä tarkat luvut, mihin hänen rahansa kaupassa todella menevät – yksi tuote nousi aivan omaan luokkaansa

Ostatko kaupasta enemmän suklaata vai salaattia? Tämän voi nyt selvittää S-ryhmän uudesta palvelusta. Omat ostot -palvelun avulla asiakas voi seurata omaa kulutustaan. Niin teki myös Jan Ruusuvuori.

Helsinkiläinen Jan Ruusuvuori selvitti, mihin hänellä menee kaupassa eniten rahaa.

3.10.2018 16:34

Helsinkiläinen vaimonsa kanssa asuva ohjelmistokehittäjä Jan Ruusuvuori, 42, käy ruokakaupassa yleensä kerran viikossa. Ostoskoriin valikoituu yleensä normaaleja ruokaostoksia, kuten leipää, vihanneksia ja maitotuotteita.

Kaksi vuotta sitten Ruusuvuori halusi selvittää, mihin ruokiin perheen rahat todellisuudessa menevät. Hän otti yhteyttä S-ryhmään ja teki tietojen perusteella laskelmat. Niistä kävi ilmi, että perheellä menee selvästi eniten rahaa juustoihin, vuoden aikana yhteensä 659 euroa.

Tältä näytti Ruusuvuoren perheen lista kaksi vuotta sitten. Eniten rahaa meni juustoihin.

– Kyllä se kokoluokka yllätti. En olisi silloin arvannut, että niin paljon menee rahaa juustoon, sanoo Ruusuvuori.

S-ryhmä avasi nyt uuden Omat ostot -palvelun, josta asiakas voi seurata tarkkaan omaa kulutustaan. Niinpä Ruusuvuori keksi selvittää uudelleen, mihin rahat menevät nyt. Ykkösenä oli jälleen vanha tuttu juusto. Siihen meni vuoden aikana rahaa yhteensä 603 euroa. Listasta selviää myös, että perheen ylivoimainen ykkösjuusto on Polarin 15% juusto. Mahtuu listalle toki muitakin juustoja.

– Listasta käy ilmi, että olemme ostaneet vuoden aikana 49:ää erilaista juustoa, Ruusuvuori sanoo.

S-ryhmän uudesta palvelusta selvisi, että Ruusuvuorten perhe käytti myös viime vuonna selvästi eniten rahaa juustoihin. Palvelusta selvisi myös, että lauantai oli ylivoimaisesti suosituin kauppapäivä.

Toiseksi eniten rahaa kissoja omistavalla pariskunnalla menee lemmikkieläinten ruokiin. Kolmantena tulevat vihannekset.

– Ostamme kissoille ruokaa viikoittain. Ei siis tullut yllätyksenä, että lemmikkien ruokiin menee niin paljon rahaa.

Palvelussa pystyy tarkkaan erottelemaan, mihin yksittäisiin tuotteisiin rahat menevät.

Vertaillessaan viime vuotta vuoden 2016 tilanteeseen Ruusuvuori huomasi muutaman merkittävän muutoksen kulutuskäyttäytymisessään.

– Olin ostanut enemmän olutta ja pakasteruokia. Kertoo varmaan sitten siitä, että olen menossa rappiolle, Ruusuvuori naurahtaa.

Omat ostot -tietoihin pääsee käsiksi S-ryhmän verkkosivuilta tunnistautumalla pankkitunnuksilla. Palvelu saa Ruusuvuorelta kehuja.

– Olen kyllä tarkan markan mies ja tämä palvelu helpottaa sen seuraamista, että mihin rahat oikeasti menevät. Tietysti tämä kertoo todellisuuden vain yhden kaupparyhmän kohdalla. Olisi mukavaa jos löytyisi palvelu, joka kertoisi kaikkien ostosten tiedot.

Hankitko sinä tarkat tiedot siitä, mihin rahat menevät kaupassa? Jos selvitit tietosi, ota yhteyttä WhatsAppilla: 040 660 9019 (tässä numerossa ei siis anneta omia ostotietoja vaan pyydetään uutisvinkkejä).

Mihin sinulla menee kaupassa rahaa? Kommentoi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?