Yli 90-vuotias mies huomasi, että tili alkoi oudosti tyhjentyä – vuokralaisen juoni paljastui - Oma raha - Ilta-Sanomat

Yli 90-vuotias mies huomasi, että tili alkoi oudosti tyhjentyä – vuokralaisen juoni paljastui

Vuokralainen täytti ystävänsä kanssa kymmenen tilisiirtolomaketta vuokraisännän tilitiedoilla ja pani ne pankin kirjekuoreen.

5.6.2018 14:24

Yli 90-vuotias vuokraisäntä menetti lähes 10 000 euroa röyhkeällä tempulla, johon hänen vuokralaisensa syyllistyi ystävättärensä kanssa.

Noin 40-vuotias nainen riiteli takuuvuokrista viime vuonna vuokraisäntänsä kanssa. Vuokralaiselle jäi jotain hampaankoloon, ja hän yritti aluksi tilisiirrolla saada isännältään 2 000 euroa.

Kun pankkivirkailija sai tilisiirron käteensä, hän otti yhteyttä maksajaan, jolloin selvisi, että rahasumman siirtämiselle naisen tilille ei ollut todellista perustetta. Teko jäi petoksen yritykseksi.

Vuokralainen ei luovuttanut, vaan hän täytti ystävättärensä kanssa kymmenen tilisiirtolomaketta ja pisti ne pankin kirjekuoreen. Lomakkeissa oli vuokraisännän tilitiedot ja maksuperusteena oli lyhyesti ”remontti”.

Toisella kerralla onnisti. Nyt pankkivirkailija ei ottanut vuokraisäntään yhteyttä ja kohta tilin saldo alkoi pienetä. Aikaa kului kuitenkin reilut kaksi kuukautta ennen kuin vuokraisäntä huomasi rahan oudot liikkeet.

Vuokralaisen ja ystävättären tileille tuli 9 250 euroa, jonka summan vuokraisäntä menetti.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi naiset petoksesta, petoksen yrityksestä ja väärennyksistä vankeuteen.

Idean äiti sai viisi kuukautta ehdotonta, joka muutettiin 140 tunnin yhdyskuntapalveluksi. Ystävätär sai neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Naiset määrättiin maksamaan petoksella saadut rahat pankille. Naisten taloudellisen tilanteen vuoksi rahojen periminen on haasteellista ja rahasumma jäänee Nordean vahingoksi. Nordea puolestaan maksoi vahingon vuokraisännälle.

Syyttäjä hämmästeli miten vaivattomasti rahaa saa väärillä tiedoilla pankista, kun tavallinen pankissa asiointi alkaa olla jo hyvinkin hankalaa konttorin karsimisen vuoksi.

Käräjäoikeus käsitteli jutun tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?