Näin paljon sama suosikkilahja maksaa eri verkkokaupoissa – katso vertailu

Taloussanomat vertaili millaisin kustannuksin ja ehdoin kauden suosikkilahjat voi hankkia suomalaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista.

Jutussa olevassa graafissa on vertailtu esimerkiksi Stiga Snowracer Classic -ratikan, Ryhmä Hau -vahtitornin, Legon Star Wars tähtihävittäjän ja Huawein puhelimen hintoja eri verkkokaupoissa.

21.11.2017 6:35

Taloussanomien verkkokauppavertailuun on valittu etupäässä tuotteita, joita on myynnissä vähintään kolmessa eri verkkokaupassa.

Vertailussa on mukana vain uusia tuotteita. Kannattaa ottaa huomioon, että jos ostaa tuotteita ulkomailta esimerkiksi Amazonista ja eBaystä, näissä verkkokaupoissa myydään myös käytettyä tavaraa.

Vertailussa tuotteen palautus tarkoittaa tilannetta, jossa kuluttaja katuu ostostaan ja haluaa palauttaa moitteettoman tuotteen kokonaan. Suomessa toimivissa verkkokaupoissa tuotteen voi myös melko kivuttomasti vaihtaa.

Myös ulkomaisissa verkkokaupoissa on kampanjoita, jolloin postituskuluja ei veloiteta.

EU:n tullialueen ulkopuolelta tilattaessa pitää kokonaiskustannuksiin lisätä mahdollinen tullimaksu.

Sen voi selvittää tulli.fi-sivuilta löytyvän laskurin avulla. Tavaroista on maksettava lisäksi maahantuonnin arvonlisävero (24 prosenttia), kun ne on ostettu EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta. Verottoman lähetyksen raja on 22 euroa ja tullittoman 150 euroa.

Jos alla oleva taulukko ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?