Pieni ”kenttämiesten” ryhmä takoo vakuutusalalla yli 5000 e/kk – lyhytkin koulutus voi riittää pestiin - Oma raha - Ilta-Sanomat

Pieni ”kenttämiesten” ryhmä takoo vakuutusalalla yli 5000 e/kk – lyhytkin koulutus voi riittää pestiin

Vakuutusalalla sekä tehtävät, palkkaus että koulutustausta voivat olla kirjavia. Myyntihenkinen ja sosiaalinen ammatinvaihtaja voi päästä alalla erittäin hyville ansioille suhteellisen lyhyellä koulutuksella.

27.9.2017 14:27

Vakuutusalan asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin pääsee monenlaisten koulutusväylien kautta. Finanssialan (FA) mukaan alalle voi päästä muun muassa opiskelemalla toisen asteen merkonomitasoisen tutkinnon, joita on tarjolla useissa oppilaitoksissa.

Aikuisten päiväopiskeluna merkonomin paperit voi saada jopa 1–2 vuodessa.

Palvelualojen työnantajat Paltasta kerrotaan, että nykyään vakuutusalan asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä työskentelevillä on usein ammattikorkeakoulusta hankitut tradenomin paperit.

Vakuutusalalla työskentelee kuitenkin suhteellisen pieni, Paltan arvion mukaan noin 1 100–1 200 ”kenttämiehen” joukko, joka saa osin provisiopalkkaa ja työtä voi päästä tekemään merkonomin papereilla. He ovat työsuhteessa johonkin vakuutusyhtiöön toisin kuin vakuutusasiamiehet, jotka ovat yrittäjiä.

Paltan mukaan kenttämiesten keskiansiot yltävät kuukaudessa noin 5 100 euron hujakoille provisiot mukaan luettuna. Suuri osa palkasta koostuu myyntiprovisioista, jotka ovat yhtiökohtaisia.

Tavallisesti kenttämiesten jakelukanavana toimii asiamiesten verkosto.

– Jos menet ostamaan vaikkapa auton ja ostat samalla autovakuutuksen, niin usein kyseinen automyyjä on tällaisen kenttämiehen asiamies, joka myy vakuutuksen auton ostajalle, Paltan johtava asiantuntija Timo Höykinpuro selventää.

Kenttämiesten tai -myyjien päätehtävä on myydä vakuutuksia. He muun muassa hankkivat uusia asiakassuhteita ja hoitavat vanhoja.

Alalla ei ole mitään muodollisia koulutusvaatimuksia, mutta LähiTapiolasta kerrotaan käytännön kokemuksen osoittaneen, että mitä enemmän koulutustaustaa on, sitä paremmin tehtävässä menestyy. Koulutus voi avata myös muita uramahdollisuuksia yhtiön sisällä.

– Jonkinasteinen jatkokoulutus on tarpeen. Tehtävää hoitaa hyvin erilaisilla taustoilla varustettuja ihmisiä, mutta mitä enemmän koulutustaustaa on, sitä paremmin pystyy ottamaan haltuun asiakastarpeen ja rakentamaan niihin sopivia vakuutusratkaisuja, yhtiön viestinnästä kerrotaan.

Alalle tulevan aiemmalla työkokemuksellakin on paljon merkitystä. LähiTapiolan mukaan alalla on muun muassa sairaanhoitajana aiemmin työskennelleitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?