Näissä ammateissa on pulaa tekijöistä – katso tästä kätevästi oman alueesi tilanne - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näissä ammateissa on pulaa tekijöistä – katso tästä kätevästi oman alueesi tilanne

Hakukoneen avulla voit katsoa, missä ammateissa töitä riittää.

27.9.2017 10:48

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi viime viikolla tuoreen ammattibarometrin, josta selviää, missä ammateissa työtä on tarjolla.

Monissa ammateissa ja monilla alueilla kärsitään jo työvoimapulasta. Eniten tekijöitä kaivataan terveys- ja sosiaalialalla sekä rakennusalan ammateissa. ELY-keskusten välillä erot ovat suuria.

IS teki kätevän hakukoneen, jolla voit katsoa oman ELY-keskuksesi alueen työtilanteen eri ammateissa. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön elo-syyskuussa tekemään arvioon yli 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta seuraavien kuuden kuukauden aikana. Jos hakukone ei aukea alle, näet sen tästä.

Jutun alussa olevalla videolla näkyy ammatteja, joissa työvoiman tarve tai -tarjonta on huomattavan suurta. Jos haluat katsoa, missä päin Suomea sinun ammatissasi on töitä, katso aakkosellinen lista kaikista ammateista täältä.

Mikäli ammattien palkat kiinnostavat, Tilastokeskus julkaisi viime viikolla listan tuntipalkoista. Voit katsoa yli sadan ammatin tuntipalkat täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?