Nyt se on totta Suomessa: Työnhakija voi ilmoittaa työn tarjoajalle, ettei duuni oikeasti kiinnosta – ”TE-toimisto käski” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Nyt se on totta Suomessa: Työnhakija voi ilmoittaa työn tarjoajalle, ettei duuni oikeasti kiinnosta – ”TE-toimisto käski”

Hakemuksen erikoisella vaihtoehdolla hätkähdyttäneen Extraajien Jussi Siiriäisen mukaan yli 50-vuotias on usein haluttu hakija.

10.5.2017 19:35

Avoin työpaikka ja töiden hakijat eivät aina kohtaa toisiaan helposti. Työhaastattelu on paljon käytetty menetelmä uusien työntekijöiden palkkaamiseen hakemuspapereiden tarkastelun jälkeen.

Helsingin Sanomien Nyt-liite nostaa esille esimerkin työnhausta kaupan alalta.

Kun lähettää avointa hakemusta työvoimaa kaupan alalle välittävän Extraajat-yrityksen kautta, eteensä saa lomakkeen, jonka työhakemuksen toivottua tuntimäärää kysyvässä osassa yksi vaihtoehdoista on ”Ei mikään. TE-toimisto käski lähettää hakemuksen.” Muut valinnanmahdollisuudet ovat keikkatyö ja vakituisempi keikkatyö samassa kaupassa.

Extraajat on Suomen päivittäistavarakaupan alalle vuokratyövoimaa välittävä yritys. Lomakkeen vaihtoehto herätti huomiota myös siksi, että Juha Sipilän (kesk) hallituksen suunnitelma velvoittaisi työttömät hakemaan vähintään yhtä työtä viikossa.

Miksi lomakkeessa on tuollainen kysymys?

– Tämä on ihan huumoripohjalla tehty. Ihmiset ovat ottaneet sen tosissaan, Extraajien toimitusjohtaja Jussi Siiriäinen kertoo Ilta-Sanomille.

Jos mennään siihen, miten kaupan alalta saa hyvin töitä ja työllistyvätkö myös yli 50-vuotiaat?

– Kaupan alalla ikä ei ole este. Yli 50-vuotias on usein toivottu hakija. Sillä vaikka saamme nuoria töihin, heidän työnsä painottuu usein iltavuoroihin.

Miten neuvot hakijaa? Mitä hakemuksen pitää laittaa, jos aikoo saada töitä?

– Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, vaikka olisi kyse vahvasti automatisoidusta hakemuksesta. Se kertoo, että hakija on tosissaan. Samoin hyvin täytetystä hakemuksesta on apua, jos hakija pääsee jatkoon, hän sanoo.

Siiriäisen mukaan kaupan alalle tulee hyviä hakijoita.

– Yli 50-vuotiaita arvostetaan, sillä he sitoutuvat usein työhönsä ja lähtevät myös vuoroihin, jotka alkavat vaikkapa aamukuudelta, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?