Näistä merkeistä tiedät, ettet rikastu koskaan - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näistä merkeistä tiedät, ettet rikastu koskaan

Luulitko, että kova työ auttaa sinua rikastumaan?

27.4.2017 12:45

Jos haluaa rikastua tulevaisuudessa, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan yleiseen harhaluuloon rikastumisen aineksista, Business Insider kertoo.

Teet vain kovasti töitä

Ei kannata tuudittautua siihen, että kova työnteko palkitaan reippaalla rahantulolla. Sijoitusneuvoja Ric Edelmanin mukaan täytyy paitsi tehdä kovasti töitä, myös toimia ”fiksusti”.

Fiksua on hänen mukaansa esimerkiksi sijoittaa rahojaan osakemarkkinoille tai rahastoihin. Näin raha tuottaa rahaa korkoa korolle -periaatteen mukaisesti.

Miljonäärit sijoittavat keskimäärin viidenneksen kotitalouden tuloista vuosittain.

Keskityt säästämiseen

Moni uskoo rikastuvansa sillä, että säästää nykyistä enemmän. Säästäminen on tärkeää, mutta moni rikas ihminen painottaa kuitenkin enemmän tienaamista. Miljonääri Steve Sieboldin mukaan ei kannattaisi keskittyä niin paljon pelkäämään, että rahat loppuvat kuin siihen, miten voisi ansaita enemmän.

Miljonääreille on tyypillistä, että he kehittävät useita tulonlähteitä.

Kulutat enemmän kuin tienaat

Vaikka saisi tulojaan kasvatettua, elämäntyyliä ei kannata heti alkaa muuttaa. Miljonääri Grant Cardone ei omien sanojensa mukaan ostanut luksuskelloa tai -autoa ennen kuin oli varmistanut useita vahvoja tulonlähteitä.

Tyydyt kuukausipalkkaan

Useimmille ihmisille maksetaan kuukausi- tai tuntipalkkaa, kun taas rikkaiden tienestit perustuvat tulokseen. Rikkaat työllistävätkin usein itse itsensä.

Pysyttelet mukavuusalueellasi

Kyky sietää epävarmuutta ja epämukavuutta on tärkeää, jos haluaa rikastua. Sieboldin mukaan fyysinen, psykologinen ja emotionaalinen mukavuudenhalu on tyypillistä keskiluokalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?