12 viikon koulutus it-alalle ja takuu töistä – ennennäkemätön hakijoiden tunku - Oma raha - Ilta-Sanomat

12 viikon koulutus it-alalle ja takuu töistä – ennennäkemätön hakijoiden tunku

Suomessa perjantaina käynnistynyt it-alan osaajien 12 viikon pikakoulutus sai hakijaryntäyksen, jollaista ei Ruotsissakaan ole nähty.

Syksyllä alkava ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä it-konsultteja 12 viikossa, minkä aikana osallistujat tekevät käytännön koodausta 500 tuntia. Koulutuksen läpäisseille taataan vakituinen työpaikka it-konsulttina taustasta riippumatta.­

26.4.2017 11:25

Ruotsissa it-alan kasvavaan osaajapulaan kehitetty ja kiihtyvän oppimisen menetelmään pohjautuva koulutusohjelma aukesi Suomessa vasta viime perjantaina, ja jo nyt kiinnostuneiden määrä on rikkonut ennätyksiä.

Vasta viime viikolla Suomessa julkistetun koulutusohjelman vetäjän Jukka Pulkkisen mukaan tarkoituksena on kasvattaa Academysta merkittävä koulutuskeskus, josta valmistuu vuosittain satoja tulevaisuuden it-osaajia.

Academic Workin järjestämään koulutukseen haku alkaa siten, että ensin tehdään netissä testit, joissa testataan loogista päättelykykyä sekä numeerista ja verbaalista osaamista. Mikäli testin läpäisee, voi hakea koulutukseen.

Tähän mennessä testiin on rekisteröitynyt hieman alle tuhat koulutusohjelmasta kiinnostunutta ja näistä testin on läpäissyt 176 hakijaa. Suomen Academyn rekrytointijohtaja Laura Korpilauri kertoo Taloussanomille, että se on näin lyhyessä ajassa enemmän kuin Academyn muissa koulutusohjelmissa, joita on järjestetty Ruotsissa 20.

Myös vuorokauden hakijaennätys rikkoutui, vaikka ohjelma on pyörinyt Ruotsissa vuodesta 2015 lähtien ja siellä kohdeyleisö on kaksi kertaa suurempi kuin Suomessa, Suomen Academysta kerrotaan.

Koulutukseen hakeneet haastatellaan ensin puhelimitse, jonka jälkeen tehdään persoonallisuustesti sekä haastattelut kasvotusten.

– Meidän sekä hakijan pitää varmistua siitä, että motivaatio 12 viikon todella intensiiviseen opintojaksoon on kohdillaan, Korpilauri sanoo.

Ruotsissa 15 prosenttia testin aloittaneista läpäisee Korpilaurin mukaan testin, 70 prosenttia testin läpäisseistä hakee ohjelmaan ja hakeneista noin 15 prosenttia valitaan ohjelmaan.

– Oletamme, että luvut ovat Suomessa hyvin samankaltaiset hakuajan päätyttyä kesäkuussa, hän kertoo.

Syksyllä alkava ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä it-konsultteja 12 viikossa, minkä aikana osallistujat tekevät käytännön koodausta 500 tuntia. Koulutuksen läpäisseille taataan vakituinen työpaikka it-konsulttina taustasta riippumatta.

Korpilaurin mukaan Ruotsissa on koulutettu 300 eri it-alan osaajaa Academic Workin koulutusohjelmissa. Kaikista Ruotsissa koulutuksen aloittaneista vain kaksi on jättänyt koulutuksen kesken.

Ensimmäisessä Suomessa alkavassa koulutusohjelmassa on paikka 15 opiskelijalle. Koulutuksen alkamisen jälkeen koulutettavat testataan joka viikko. Suomessa alkava ohjelma erikoistuu Java-ohjelmointikieleen.

Konserni aikoo laajentua myös muualle Eurooppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?