Uudenlainen lentokone kehitteillä – lippujen hintoihin roima pudotus?

Startup-yritys kehittää sähkölentokonetta, jonka olisi tarkoitus lentää lyhyitä matkoja kymmenen vuoden kuluttua.

22.3.2017 11:45

Uusi startup-yritys Wright Electric aikoo saada ensimmäisen sähköllä toimivan kaupallisen lentokoneen Lontoo–Pariisi-reitille kymmenessä vuodessa, BBC kertoo.

Kehitettävään lentokoneeseen mahtuisi 150 matkustajaa, ja se pystyisi lentämään alle 300 mailia eli 483 kilometriä.

Kun lentämiseen ei tarvittaisi enää polttoainetta, matkustamisen hinta voi pudota ”dramaattisesti”, Wright Electric arvioi.

Halpalentoyhtiö Easyjet kertoi BBC:lle käyneensä keskusteluja Wright Electricin kanssa ja tarjonneensa omia näkökulmiaan teknologian kehittämiseen.

Sähkölentokoneen tiellä on kuitenkin vielä monia esteitä. Yhtiö esimerkiksi luottaa siihen, että akkuteknologia kehittyy nykyistä vauhtia myös tulevaisuudessa. Jos näin ei käy, tavoitteet eivät täyty.

Yritys ei ole koskaan tuottanut itse lentokonetta, vaan on tehnyt yhteistyötä Chip Yatesin kanssa, jonka oma sähkölentokone Long-ESA on tehnyt sähkölentokoneiden nopeusennätyksen.

Wright Electricin kilpailijoihin kuuluu esimerkiksi lentokonevalmistajien jättiläinen Airbus, joka on kehittänyt sähköllä toimivaa pienkonetta vuodesta 2014. Se on myös kertonut kehittävänsä 70–90 matkustajan sähkölentokonetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?