Suomalaiset ovat Euroopan aktiivisimpia rahapelaajia – eivätkä ymmärrä todennäköisyyksiä ja sattumaa

Suomi on asukaslukuun suhteutettuna Euroopan ykkönen rahapelien kulutuksessa, mutta moni suomalaispelaaja ei ymmärrä lainkaan pelien toimintaa. Näin sanoo Ehkäisevä päihdetyö EHYT.

Rahapelit ovat Suomessa suosittuja, mutta moni pelaajista ei ymmärrä pelien toimintalogiikkaa.

Järjestön mukaan noin 10 prosenttia suomalaisista uskoo, että voiton todennäköisyys kasvaa, kun tappioputki on kestänyt tarpeeksi kauan. Sattumaan perustuvissa peleissä edellisen pelin voitto tai häviö ei kuitenkaan vaikuta seuraavan pelin lopputulokseen.

Toinen tyypillinen luulo on, että jos viereiseen pelikoneeseen on juuri hävitty suuri summa rahaa, siitä voisi saada voiton tavallista helpommin.

Osa pelaajista luulee, että palautusprosentti 90 tarkoittaa voittoa 90 prosentin todennäköisyydellä. Oikeasti palautusprosentti tarkoittaa sitä määrää pelatusta rahasta, jonka peli palauttaa voittoina pelaajille pitkän ajan kuluessa.

– Välillä pelaajat voittavat, välillä häviävät, mutta sattuman perustuvissa rahapeleissä on vain yksi varma voittaja. Se on pelinjärjestäjä, joka ottaa aina oman osuutensa, Ehyt sanoo tiedotteessa.

Järjestön mukaan noin peliongelmista kärsii noin 124 000 suomalaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?