Palkansaaja puurtanut tähän asti tienatakseen pörssipomon päiväpalkan - Oma raha - Ilta-Sanomat

Palkansaaja puurtanut tähän asti tienatakseen pörssipomon päiväpalkan

Suomalainen palkansaaja on tänään tehnyt kuluvan vuoden aikana 27 arkityöpäivää. Siinä ajassa hän on tienannut yhtä paljon kuin ison pörssiyhtiön toimitusjohtaja päivässä, STTK laskee.

8.2.2017 8:13

Helsingin pörssin listatun suuren yhtiön toimitusjohtaja tienasi toissa vuonna päivässä 3 901 euroa ja palkansaaja 147 euroa. Palkansaaja saikin puurtaa 27 päivää ansaitakseen toimitusjohtajan päiväpalkan.

Vuosiansiot olivat toimitusjohtajalla 1 170 440 euroa ja palkansaajalla 37 038 euroa.

STTK käyttää laskelmissaan vuoden 2015 mediaanilukuja. Oletuksena on, että toimitusjohtaja tekee töitä 300 päivää ja palkansaaja 252 päivää.

– Työtä tekevät keskituloiset kokevat, että kasvun hedelmät eivät ole jakaantuneet yhteiskunnassa oikeudenmukaisesti eikä markkinatalous toimi reilulla tavalla. Tämä on johtanut poliittisen populismin nousuun, voimistanut ääriliikkeitä ja vähentänyt poliittisen päätöksenteon ennustettavuutta, STTK:n elinkeinoasioiden päällikkö Antti Aarnio sanoo tiedotteessa.

– Useat kansainväliset talousjärjestöt kuten OECD, Maailmanpankki ja Maailman talousfoorumi (WEF) ovat sittemmin arvioineet, että eriarvoisuuden kasvu on yksi suurimmista riskeistä talouskehitykselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?