Auto ruostuu Helsingissä puolet herkemmin kuin Espoossa ja Vantaalla

Viime talvet ovat olleet ankaria autoille koko Suomessa.

Ruosteensuojausta Vantaalla

23.1.2017 8:58

Autojen ruostekorjauksia pyydetään Helsingissä yli kolminkertainen määrä suhteessa Rovaniemeen, AutoJerry.fi-palvelu kertoo. Se johtuu teiden ronskimmasta suolaamisesta.

– Suolan vaikutus on kaikkein suurin yksittäinen tekijä autojen ruostumiseen. Etenkin viime vuosien talvet ovat olleet ankaria autoille kautta koko Suomen, sillä pitkään jatkuneet nollan tuntumassa sahaavat lämpötilat ovat pitäneet suola-autot liikkeellä ja tiet jatkuvasti märkinä tarjoten ruostumiselle parhaat mahdolliset olosuhteet, ruosteenestoketju Finikorin toimitusjohtaja Teemu Suovesi sanoo tiedotteessa.

Erikoisempaa on, että selkeitä eroja nähdään myös pääkaupunkiseudun sisällä. Palvelun tilastojen mukaan Helsingissä autot ruostuvat jopa puolet herkemmin kuin Espoossa ja Vantaalla.

AutoJerryn mukaan sekin voi selittyä osin teiden runsaammalla suolaamisella ja osaltaan ero voi johtua autojen säilytyksestä. Helsingissä autoja säilytetään talvisin useammin sisällä kuin Espoossa ja Vantaalla. Ruostuminen lisääntyy, kun auto pääsee välillä sisään sulamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?