Näiden lääkkeiden hinnat laskivat – katso lista - Oma raha - Ilta-Sanomat

Alennus jopa 329 euroa – katso jättilista halventuneista lääkkeistä

Yli 1 500 lääkkeen hinta on laskenut alkuvuonna. Osa alennuksista on pieniä, mutta joidenkin hinnat ovat painuneet jopa puoleen. Asiakkaan lopullinen säästö riippuu Kela-korvauksesta.

16.1.2017 17:01

Suomen Apteekkariliiton mukaan Suomessa on myynnissä noin 9 300 lääkepakkausta eli joka kuudennen lääkkeen hinta on laskenut vuodenvaihteessa.

Lääkkeet ovat keskenään hyvin erihintaisia. Kovimmat alennukset ovat satojen eurojen suuruisia. Hinnanmuutokset on koottu listaan jutun loppuun.

Euroissa eniten on laskenut verenpainelääke Revation hinta. 90 tablettia sisältävän pakkauksen hinta on pudonnut 48 prosenttia 353 euroon joulukuisesta 682 eurosta.

Asiakkaan maksama lopullinen hinta riippuu Kela-korvauksesta ja maksukatosta. Kelan mukaan Revatio-lääkevalmiste voi olla asiakkaalle perus- tai erityiskorvattava. Ensimmäisessä tapauksessa korvaus 40 ja jälkimmäisessä 65 prosenttia.

Jos lääke on peruskorvattava, se maksaa hänelle nyt 212 euroa eli 197 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Jos se on erityiskorvattava, hinta apteekissa on 124 euroa ja säästö on 115 euroa.

Lääkkeiden vuosiomavastuu on tänä vuonna 605,13 euroa. Revation tavanomainen annos on kolme tablettia vuorokaudessa ja säännöllisessä käytössä asiakas tarvitsee 12 pakkausta vuodessa.

Tämä tarkoittaa, että maksukatto ylittyy vuoden aikana saipa asiakas perus- tai erityiskorvauksen.

Koska vuoden aikana käytettävien lääkkeiden hinta on laskenut 7571 eurosta 3631 euroon, yhteiskunta hyötyy alennuksesta yhden asiakkaan osalta 3 940 euroa.

Jos taulukko ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?