Tupakkatuotteista ei saa enää bonusta – koskee myös legendaarista lakua

Tupakasta ja tupakkatuotteista ei enää ensi vuoden alusta lähtien makseta bonusta. Syynä on uusi tupakkalaki, joka vaatii myös maut pois ja sähkösavukkeet piiloon.

30.12.2016 17:27

Bonus putoaa S-ryhmän Patarumpu-sivuston mukaan pois tupakkatuotteista ja -jäljitelmistä, tupakan vastikkeista, tupakointivälineistä, sähkötupakasta ja nikotiininesteistä.

Enää ensi vuoden alusta bonusta ei makseta edes Kipparin piippu -lakritsimakeisesta. Sen sijaan grillisytyttimistä ja tulitikuista saa sitä vastaisuudessakin.

Muutoksen takana on S-ryhmän mukaan elokuun puolivälissä voimaan astunut tupakkalaki, joka kieltää hintahyvityksen tarjoamisen ja maksamisen. Lain tuomista muutoksista osa tuli voimaan elokuussa ja osa eripituisten siirtymäaikojen jälkeen.

Tupakkatuotteita, sähkösavukkeita ja nikotiininesteitä ei enää saa myydä etänä eli käytännössä verkossa. Kaikkien näiden myynti alle 18-vuotiaille on kielletty. Myöskään nikotiinitonta nuuskaa ei myöskään saa myydä alaikäisille.

Tupakan myyntipisteet vähenevät

Sunnuntaista lähtien tupakan vastikkeita, sähkösavukkeita, nikotiininesteitä sekä näiden tavaramerkkejä ei saa pitää asiakkaiden nähtävillä. Nyt esilläpitokielto koskee tupakoita ja niiden tavaramerkkejä.

Tupakkatuotteiden maut kuten mentoli ja vanilja kielletään. Esimerkiksi mentolisavukkeiden myynti päättyy toukokuussa 2020.

Pakkauksiin tulee kevään aikana tekstien lisäksi kuvallisia varoituksia.

S-kaupoissa myydään vastaisuudessa tupakkaa aiempaa harvemmilla kassoilla. S-ryhmän mukaan tilanne arvioidaan kauppakohtaisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?