Näissä ammateissa mies ansaitsee selvästi enemmän kuin nainen - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näissä töissä mies ansaitsee selvästi enemmän kuin nainen – katso lista

Monissa ammateissa miehet ansaitsevat peräti viidenneksen enemmän kuin naiset. Rahoitusala on yksi epätasa-arvoisimmista.

Ansioeroja ei Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtajan Antti Hakalan mukaan voi perustella ominaisuuksilla, sillä molemmat sukupuolet pystyvät kaikkiin töihin. Ensimmäiset palkkapyynnöt sen sijaan vaikuttavat pitkään.

8.11.2016 6:01

Miespuoliset rahoitus- ja sijoitusneuvojat sekä luotto- ja laina-asiantuntijat ansaitsevat yli viidenneksen enemmän kuin naiset. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen virallisiin ammattiluokkiin perustuvasta tilastosta, jossa verrataan keskiarvopalkkoja.

Arvopaperi- ja valuuttakauppiailla ero on liki kolmanneksen eli 1567 euroa miesten eduksi.

Ammattiluokat koostavat yhteen jopa kymmeniä tai satoja ammatteja. Tilastokeskuksen yliaktuaari Sampo Pehkonen kertoo, että muun muassa tehtävien keskinäiset erot tai työntekijöiden ikä voivat vaikuttaa tilanteeseen. Esimerkiksi arvopaperi- ja valuuttakaupan epätasa-arvon selittää se, että esimiehet ovat pääasiassa miehiä ja toimihenkilöt ovat naisia.

Tällaisilla syillä ei silti voida perustella kaikkea. Esimerkiksi rahoitus- ja sijoitusneuvojien sukupuolijakauma on Pehkosen mukaan erittäin tasainen. He ovat suunnilleen samanikäisiäkin, mutta samoissakin yrityksissä miehillä on keskimäärin 30 prosenttia suurempi palkka kuin naisilla. Edes yritysten väliset erot eivät selitä tilannetta.

– Neuvojamiehillä on aina selkeästi korkeampi keskiarvopalkka, hän kertoo.

Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala sanoo, että pankit ovat aika hierarkkisia ja konservatiivisia. Tilastoja ei hänen mukaansa selitä mikään muu kuin yritysten palkkapolitiikka.

– Aika isolla luudalla olisi tekemistä, hän kuvaa.

Naisjohtajat ovat usein alipalkattuja

Ammattiluokituksia, joihin kuuluu vähintään sata miestä ja naista, on 235. Niissä lähes 90 prosentissa miesten ansiot ovat suuremmat kuin naisten.

Erilaisten johtajien ansioissa on reippaita eroja. Alla olevan listan kärjessä ovat muut yhteiskunnan palvelujen johtajat, joihin kuuluu muun muassa vankilan-, lakiasiain-, museon- sekä kirjaston- ja kirjastotoimenjohtajia. Osin heidän ansioerojaan selittää se, että viimeksi mainituissa työskentelee paljon naisia eivätkä palkat kirjastoissa ja museoissa ole kovin korkeita.

Talousjohtajat ovat selvästi vertailukelpoisempi ryhmä, mutta niissä miehet ansaitsevat keskimäärin lähes viidenneksen enemmän kuin naiset. Selitys löytyy työpaikoista:

– Naiset ovat talousjohtajina usein pienemmissä yrityksissä kuin miehet. Suurissa yrityksissä on yleensä paremmat palkat, Pehkonen sanoo.

Tilaston mukaan toimitusjohtajien ja pääjohtajien sukupuolten väliset palkkaerot eivät ole kovin suuria. Tämä luokka on Pehkosen mukaan kuitenkin epätäydellinen, sillä ylimmän johdon tietoja ei kerätä.

Lihanleikkaajan miesetu on satoja euroja

Monenlaisten myyjien, mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijoiden sekä hallinto-, talous- ja kaupallisten johtajien sekä ekonomistien joukossa miehet tienaavat yli 15 prosenttia enemmän kuin naiset.

Työntekijäammateista roima, liki viidenneksen ansioero on lihanleikkaajilla. Tilanne selittyy sillä, että luokkaan kuuluvista suurituloisimpia ovat lihanleikkaajat ja he ansaitsevat 400–500 euroa kuukaudessa enemmän kuin siipikarjateurastamon työntekijät.

– Pääosa lihanleikkaajista on miehiä. Naiset työskentelevät yleisimmin siipikarjatyöntekijöinä, Pehkonen kertoo.

Lihanleikkaajissa on naisiakin, mutta heidän tulonsa ovat keskimäärin pienemmät kuin miesten.

– Miehet ovat yrityksissä, joissa on korkea palkkataso.

Palkkaero varjostaa eläkkeelläkin

Yli 10 prosentin ansioero miesten hyväksi on 74 ammatissa. Vastaavasti vain kahdessa ammatissa naisten tulot oli vähintään kymmeneksen parempi kuin miesten. Prosessihoitajien palkkaero naisten hyväksi on 13 ja ylihoitajan 10 prosenttia.

Ansioeroja ei Hakalan mukaan voi perustella ominaisuuksilla, sillä molemmat sukupuolet pystyvät kaikkiin töihin.

Ensimmäiset palkkapyynnöt sen sijaan vaikuttavat pitkään.

– Jos aloitat hurjan alhaalta, eroa on vaikea ikinä kuroa umpeen, Hakala sanoo.

Toimihenkilöjärjestö STTK:n tasa-arvoasioista vastaava lakimies Anja Lahermaa muistuttaa, että eläke kertyy ansioiden perusteella.

– Myös naisen eläke-euro jää väistämättä pienemmäksi kuin miehen.

Lahermaa kaipaa reipasta asennetuuletusta. Kasvatuksen pitäisi hänestä olla tasa-arvoista päiväkodista lähtien.

– Nuorille tulisi painottaa, että kaikilla on mahdollisuus kaikille urille, hän lisää.

Jos grafiikka ei näy, voi katsoa sen myös täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?