Uusi Brexit-ilmiö: Kiinalaiset hamstraavat luksuslaukkuja Lontoossa

Lontoota on usein pidetty yhtenä maailman kalleimmista kaupungeista matkailijoille. Brexitin aiheuttama punnan romahdus on tehnyt Lontoosta hyvän kaupungin ostaa tyyriitä luksustuotteita.

13.10.2016 21:10

Brexitin aiheuttama punnan romahdus on tehnyt Britanniasta yllättäen halvimman paikan ostaa esimerkiksi haluttu Louis Vuittonin käsilaukku.

Punnan romahdus on johtanut esimerkiksi viinin, elektroniikkatuotteiden ja joidenkin autojen puntamääräisten hintojen nousuun, mutta enemmistö luksustuotteiden valmistajista ei ole ainakaan vielä nostanut hintojaan.

Deloitten Wall Street Journalille tekemän vertailun mukaan punnan romahdus onkin yllättäen tehnyt Iso-Britanniasta maailman halvimman markkinan luksustutoteiden ostajille.

Laskeneet hinnat houkuttelevat jo nyt äveriäämpiä luksustuotteiden ostajia Lontooseen, kun Euroopassa luvut vastaavasti laskevat. Matkaaajien ostoslaskut paisuivat 36 prosenttia elokuussa, kun lukua katsotaan ostoskuittien summista, joilla haettiin veronpalautuksia. Tiedon on kerännyt UBS-pankki veronpalautuspalvelu Global Bluen tiedoista.

Ranskassa vastaava luku pieneni 20 prosenttia ja Italiassa 11 prosenttia.

Esimerkiksi Louis Vuittonin Speedy 30 -laukku maksaa Lontoossa nyt 802 dollaria, kun Yhdysvalloissa se maksaa 970 dollaria. Kiinassa samasta laukusta saa maksaa 1 115 dollaria.

Edullisempia hintoja ovat hyödyntäneet etenkin kiinalaiset turistit, joiden määrät Euroopassa ovat nousseet. Uusi ilmiö on, että luksustuotteita voidaan ostaa kymmenenkin kerralla. Niistä osa päätyy myyntiin Kiinassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?