Onko tässä Särkänniemen delfiinien uusi työ? - Oma raha - Ilta-Sanomat

Onko tässä Särkänniemen delfiinien uusi työ?

Itävaltalainen yritys aloitti delfiiniterapiakurssien järjestämisen Särkänniemen delfiinien uudessa kodissa.

29.8.2016 15:28

Särkänniemen neljän pullonokkadelfiinin siirtäminen salassa kreikkalaiseen Attica Park -eläinpuistoon on puhuttanut suomalaisia viikonlopusta lähtien.

Leevin, Delfin, Veeran ja Eevertin on aiemmin kerrottu osallistuvan uudessa kodissaan opetuksellisiin näytöksiin.

Lauantaina itävaltalainen Dolphinswim AlphaTherapie kertoi Facebook-sivullaan aloittavansa delfiiniterapian järjestämisen Attica Parkissa.

– Delfiiniterapiaa nyt myös Kreikassa! Viimeinkin on mahdollista käydä delfiiniavusteisessa terapiassa myös Euroopan unionin alueella.

Yritys on aiemmin järjestänyt delfiiniterapiaa Turkin Antalyassa. Ensimmäiset delfiiniterapiakurssit on tarkoitus järjestään loka-marraskuun vaihteessa.

Viiden päivän delfiiniterapiakurssi kuljetuksineen ja majoituksineen maksaa 2 200 euroa. Yrityksen nettisivujen mukaan delfiiniterapiaa voidaan käyttää muun muassa ahdistuksen hoitoon.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä on vähäsanainen Särkänniemen delfiinien mahdollisesta roolista delfiiniterapiassa.

– Asiasta kannattaa kysyä suoraan Attica Parkilta. Delfiineille on tehty useamman kuukauden sopeuttamissuunnitelma, jossa vasta seitsemännessä vaiheessa onnistuneen sopeutumisen jälkeen katsotaan, mitä delfiinit tulevat siellä tekemään. Nyt ollaan vaiheessa yksi, eli eläimet on saatu kuljetettua turvallisesti ja on tarkistettu, että ne ovat hyvässä kunnossa.

Eläinoikeusjärjestöt ovat kritisoineet delfiinien oloja Attica Parkissa. Attica Parkista ei vastattu Taloussanomien soittopyyntöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?