Nordea alkaa periä maksua käteisnostoista

Suurista pankeista vain Osuuspankki ei enää rajoita ilmaisten käteisnostojen määrää.

2.8.2016 18:27

Nordea antaa asiakkaidensa marraskuun alusta alkaen nostaa käteistä vain neljä kertaa kuukaudessa ilman lisämaksua. Viidennestä ja sitä seuraavista nostoista pankki perii 40 sentin maksun.

– Nordean asiakkaista valtaosa tekee vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa. Marraskuun alusta alkaen asiakkaamme voivat tehdä pankkitileiltään neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaateilta koko euroalueella, vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen sanoo tiedotteessa.

Tähän asti Nordean asiakkaat ovat saaneet nostaa rahojaan veloituksetta Otto-automaateilta. Euroa käyttävissä EU-maissa ja muilla kuin Otto-automaateilla nostoista on peritty 60–75 senttiä.

– Muiden pankkien tavoin haluamme yhdenmukaistaa hinnoitteluamme. Jatkossa ensimmäiset neljä nostoa ovat maksuttomia riippumatta siitä, millä automaatilla tai missä euromaassa nostot tehdään. Valtaosaa asiakkaistamme tämä hinnoittelumuutos kotimaassa ei koske lainkaan, koska he tekevät jo nyt vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa, Mekkonen sanoo.

Danske Bank alkoi veloittaa huhtikuun alusta lähtien kuudennesta ja sitä seuraavista käteisnostoista 60 senttiä. Myös ainakin Handelsbanken, Säästöpankit, Ålandsbanken, S-Pankki ja Suupohjan Osuuspankki laskuttavat käteisnostoista. Tavallista on, että kuukauden ensimmäiset nostot ovat ilmaisia. Sen jälkeen nosto maksaa tavallisimmin 0,50 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?