Nämä ovat tärkeimmät taidot – työnantajilla ja -tekijöillä eri käsitys

Työnantajat ja työntekijät uskovat yhtä lailla, että tulevaisuuden työntekijältä vaaditaan joustavuutta.

12.7.2016 11:02 | Päivitetty 12.7.2016 15:01

Työntekijöillä ja työnantajilla on erilainen käsitys siitä, mitkä ovat työntekijöiden tärkeimmät osaamisalueet tulevaisuudessa, Suomalaisen työn liiton uudesta kyselystä selviää.

Työntekijät uskovat koulutuksen ja työkokemuksen tuomiin taitoihin, kuten it- ja digiosaamiseen, ammattiosaamiseen sekä kielitaitoon ja kansainväliseen osaamiseen. Työnantajien mielestä ihannetyöntekijän tärkeimmät taidot sen sijaan ovat hyvät vuorovaikutus-, kommunikaatio- ja yhteistyötaidot.

Työnantajat pitävät tärkeänä työntekijän joustavuutta sekä valmiutta muutokseen ja uuden oppimiseen. Yli puolet on sitä mieltä, että työntekijän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tahto kehittyä ja oppia uutta, ja lähes yhtä moni sisällyttää tärkeimpiin ominaisuuksiin joustavuuden työaikojen ja työn muotojen suhteen.

Työntekijöiden mielestä työntekijän tärkein ominaisuus on moniosaajuus. Joustavuutta pitää tärkeimpiin kuuluvana lähes yhtä moni työntekijä kuin työnantajakin.

– Tuloksissa mielenkiintoista oli se, että erityisesti isommissa yrityksissä tarve muutosvalmiudelle ja sopeutumiskyvylle korostuu, vaikka perinteisesti nämä ominaisuudet on liitetty pieniin, ketteriin yrityksiin, sanoo Suomalaisen työn liiton puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama tiedotteessa.

Tärkeimmät asiat työssä ovat työntekijöiden mielestä turvattu työpaikka, kiinnostavat työtehtävät ja hyvä työilmapiiri. Etenemismahdollisuuksia ja kansainvälisiä työtehtäviä pitää tärkeimpinä vain harva.

Työnantajat uskovat työn kiinnostavuuden, hyvän ilmapiirin ja työnantajan joustamisen eri elämäntilanteissa olevan työntekijöille tärkeintä.

– Työntekijöiden odotukset työantajia kohtaan ovat melko perinteiset. Vaikea taloudellinen tilanne näkyy työntekijöiden arvostuksissa toiveena turvallisuudesta ja vakaudesta.

Kyselytutkimuksen teki Aula Research huhti–toukokuussa. Työntekijäkyselyn otos oli noin tuhat 18–65-vuotiasta, ja työnantajakyselyyn vastasi runsaat 600 yritysten ylimpään johtoon kuuluvaa ja henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?