Katso kevään lahjavinkit 7 eri ihmistyypille – kympeillä ja satasilla

Julkaistu:

Mitä lahjaksi kevään ylioppilaalle tai ammattiin valmistuvalle? Taloussanomat keräsi lahjavinkkejä seitsemälle ihmistyypille.
Omaan kotiin muuttavalle

Kympeillä

Selvitä, kerääkö tuore ylioppilas tai ammattiin valmistuva jotain tiettyä astiastoa tai lasistoa. Jos kerää, auta häntä täydentämään sitä. Toinen hyvä vaihtoehto on edullinen sporttiblenderi, joka tekee smoothien tai muun juoman suoraan mukaan otettavaan pulloon.

Satasilla

Moni törmää oman kotinsa tupareissa tilanteeseen, jossa lakanoita olisi neljä settiä, mutta leikkokukkia ei saa laitettua minnekään. Osta siis lahjaksi maljakko. Hintahaitaria ja valikoimaa löytyy runsaasti, modernista klassiseen. Jos lahjansaajan kiinnostus ei ole leikkokukissa, voi kotiin harkita esimerkiksi edullisempaa robotti-imuria.

Vimpaimista kiinnostuneelle

Kympeillä

Edullisempi ja käytännöllinen lahja valmistuvalle ovat sporttikuulokkeet, joiden hinnat lähtevät muutamista kympeistä. Pienellä lisäpanostuksella lahjansaajalle saa ostettua langattomat kuulokkeet.

Satasilla

Kauko-ohjattavien, kuvaavien nelikoptereiden hinnat ovat laskeneet viime aikoina paljon. Oiva lahja kuvausta harrastavalle. Hintahaitari on hyvin laaja. Ominaisuudet kuten laitteen kantama vaihtelevat, joten ostoksilla kannattaa olla tarkkana.

Matkaajalle

Kympeillä

Silmälaput, niskatyyny ja korvatulpat ovat reissumiehen ja -naisen perusvarusteet, matkusti sitten yöbussilla toiselle puolen Suomea tai kolmella koneenvaihdolla Australiaan. Huomaavainen lahjanantaja painottaa varustelun tärkeyttä, sillä matkaajalle se voi valjeta vasta aamuyöllä bussin kaartaessa savolaisen ABC:n pihaan tai lentokoneen keskipenkillä jossain Siperian yläpuolella.

Satasilla

Aktiivilomailijalle tai eränkävijälle sopiva lahja on rinkka, ellei sellaista ole vielä hankittu. Myös matkalaukku on monelle nuorelle tarpeen. Halvimmillaan laukkuja ja rinkkoja saa alle satasella, kun kalleimmat maksavat lähemmäs tuhat euroa.

Nautiskelijalle

Kympeillä

Moni nuori arvostaa hyvää ruokaa ja juomaa, vaikka rahat olisivatkin tiukalla. Yksi hyvä ostos nautiskelijalle on kahvimylly, jonka voi saada myös edullisesti. Jos valmistuva pitää juhlien järjestämisestä, kannattaa harkita isoa akryylista viinicooleria, johon saa useampia viinipulloja kylmään.

Satasilla

Ravintolalahjakortti hyvään ravintolaan on hieno lahja, jonka voi käyttää esimerkiksi parhaan ystävän tai tyttö- tai poikaystävän kanssa.

Liikunnalliselle

Kympeillä

Liikunnallista voi ilahduttaa edullisemmilla narurepulla, joka sopii hyvin esimerkiksi urheiluvarusteiden kuljetukseen. Muutaman kympin lisäpanostuksella juoksijaa voi ilahduttaa juoksurepulla. Liikkujaa ilahduttaa epäilemättä myös lahjakortti, jos suunnitelmissa on esimerkiksi arvokkaampi kenkähankinta.

Satasilla

Jos aktiiviliikkujaa haluaa ilahduttaa arvokkaammalla lahjalla, kannattaa lahjaksi harkita aktiivimittaria. Osa mittareista mittaa esimerkiksi sykkeen suoraan ranteesta, jolloin erillistä sykevyötä ei tarvita. Mittareilla voi seurata esimerkiksi päivän askelmääriä, unenlaatua ja muuta aktiivisuutta. Moni malli mahdollistaa aktiivisuuden ja unenlaadun seuraamisen pidemmältäkin aikaväliltä.

Kultturellille

Kympeillä

Vie valmistuva kulttuurinystävä kanssasi teatteriin tai konserttiin. Suomessa on laaja kaupunginteattereiden ja -orkestereiden verkosto, joiden lisäksi moni harrastajaporukka tekee kiinnostavia esityksiä. Myös museokortti, lahjakortti elokuviin, lehtitilaus tai ajatuksella valittu kirja ovat varmasti monen kulttuurinystävän mieleen.

Satasilla

Suomalaista nykytaidetta voi saada yllättävän edullisesti, jos helmien etsimiseen on aikaa. Jos taidemaku ei ole tiedossa, voit lupautua ostamaan esimerkiksi yhdessä valitun grafiikanlehden. Myös ooppera- tai balettiliput paalupaikoille ja valmiiksi maksetut väliaikatarjoilut voivat olla lahja, jota ei tulisi muuten hankittua.

Muodikkaalle

Kympeillä

Muodikas osaa arvostaa lahjakorttia vaate- tai koruliikkeeseen. Nuorena rahat ovat usein tiukalla, eikä lahjakortin arvon tarvitse olla suuri. Uusia vaatteita tai koruja tarvitsee aina, siirtyi sitten jatko-opintoihin tai työelämään.

Satasilla

Jos lahjan saajan maun tuntee, voi valmistunutta onnitella ostamalla vaikka uudet kengät tai uuden asun. Myös huolella valittu koru voi parhaassa tapauksessa osua nappiin ja tulla tärkeäksi esineeksi koko loppuelämäksi. Säilytä kuitti ja sano lahjansaajalle, että esineen voi myös käydä vaihtamassa jos valinta ei osunut nappiin.

Juttua varten on haastateltu muun muassa Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajaa Elli Luukkaista, Intersport Forumin kauppiasta Kristina Taukojärveä, Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon johtajaa Kristiina Inkiläistä, Powerin myyntipäällikköä Ville Laaksoa ja Presentcard.fi:n business development manager Viivi Sydänmäkeä.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Ventovieraiden tarjoama viina ei ollutkaan ilmaista – 1,5 vuotta myöhemmin valtio iski 17 000 euron laskun

  2. 2

   Huoli vanhustenhoivasta on poikinut yli 40 selvityspyyntöä kuolemista

  3. 3

   Uniperin osingot avittivat Fortumia tulosyllätykseen

  4. 4

   Kannattavuutta tehostavan Stora Enson tulos heikkeni – selvittää investointeja Tšekkiin ja Itävaltaan

  5. 5

   Attendon alkuvuosi on ollut ”varsin haastava”

  6. 6

   Sotilaskotiliitto pahastui, kun yrittäjä myi ”Sotkun munkkeja” ilman lupaa – nyt munkkivaunu seisoo torilla tyhjillään

  7. 7

   Esperi Care pestasi saattohoidon huipun kehittämään työnsä laatua

  8. 8

   Hoivajättejä vaadittiin panemaan asiat kuntoon – nyt ne kertovat, mitä on tehty

  9. 9

   Attendo haluaa neuvotella kunnilta kovemman hinnan palveluilleen – ”Liikaa vaadittu, että tekisimme vielä tappiota”

  10. 10

   Kone harkitsee jopa 16 mrd:n euron yrityskauppaa – analyytikko HS:lle: ”Merkittävin päätös, minkä Kone on koskaan tehnyt”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ventovieraiden tarjoama viina ei ollutkaan ilmaista – 1,5 vuotta myöhemmin valtio iski 17 000 euron laskun

  2. 2

   Huoli vanhustenhoivasta on poikinut yli 40 selvityspyyntöä kuolemista

  3. 3

   Haisevien patjojen ongelmista lukuisia yhteydenottoja – Tukes: Terveysoireiden takia jopa lääkäriin

  4. 4

   Uniperin osingot avittivat Fortumia tulosyllätykseen

  5. 5

   Kannattavuutta tehostavan Stora Enson tulos heikkeni – selvittää investointeja Tšekkiin ja Itävaltaan

  6. 6

   Microsoftin tulos ylitti selvästi odotukset

  7. 7

   Attendon alkuvuosi on ollut ”varsin haastava”

  8. 8

   G7-maat: Teknojäteille veroja, Facebookin librasta ”vakava huoli”

  9. 9

   EU kiistelee omasta ehdokkaasta: ”Vakaa ja pätevä ja mahdollistaa IMF:n pysymisen eurooppalaisissa käsissä”

  10. 10

   WSJ: Olli Rehn on noussut IMF:n pääjohtajakisan kärkikaartiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maatila myynnissä, lähtöhinta euron – tällaisia asumuksia Suomesta saa pikkurahalla

  2. 2

   36 eduskunnan ulkopuolelle jäänyttä löysi käyttöä sopeutumisrahalle – katso, ketkä kaikki hakivat kansanedustajan tilapäistä työttömyysturvaa

  3. 3

   Helsingissä mainostetaan Kallioon avautuvaa viinikauppaa – viranomaisen mukaan kekseliäs idea ei riko Alkon monopolia

  4. 4

   Taksiuudistus lopetti päivystysvelvollisuuden, eteläsavolainen taksiyrittäjä äimistelee kuljettajien reaktiota: ”Menkööt sitten tehtaalle töihin”

  5. 5

   Lukijat paljastivat omat nuukailu­menetelmänsä – Tiskitablettien pilkkomiselle rutkasti vastakaikua

  6. 6

   ”Markalla Mallorcalle, kahdella Kanarialle!” – tällainen oli Keihäsmatkat perustanut ja seksikylää Kihniöön suunnitellut yrittäjälegenda

  7. 7

   Näin ex-kansanedustajat hyödyntävät sopeutumisrahansa – opiskelua, mietiskelyä, sairaan äidin hoitamista...

  8. 8

   Sotilaskotiliitto pahastui, kun yrittäjä myi ”Sotkun munkkeja” ilman lupaa – nyt munkkivaunu seisoo torilla tyhjillään

  9. 9

   Tiskitabletit puoliksi ja hernekeiton herneet uusiokäyttöön – Miksi säästävää nuukailua pidetään nolona?

  10. 10

   Näin asennetaan paskalain vaatima jätevesi­järjestelmä – katso kuvat urakasta vaihe vaiheelta

  11. Näytä lisää