Egypti vaihtui Mallorcaan – paikallisille alkaa riittää - Oma raha - Ilta-Sanomat

Egypti vaihtui Mallorcaan – paikallisille alkaa riittää

Heinäkuinen Palma de Mallorca

Julkaistu: 15.5.2016 11:23

Eurooppalaismatkailijat ovat alkaneet turvallisuussyistä kaihtaa Turkkia, Tunisiaa ja Egyptiä. Se tarkoittaa turistivyöryä Espanjaan, Portugaliin, Italiaan ja Kreikkaan. Seurauksista kertoo brittilehti The Guardian.

Baleaarien saariryhmässä Espanjassa asuu 1,1 miljoonaa ihmistä, ja viime vuonna saarilla kävi 13 miljoonaa matkailijaa. Saariryhmä lienee tuttu monelle suomalaisellekin, sillä siihen kuuluvat Ibiza, Mallorca, Menorca ja Formentera.

Guardianin mukaan matkailijoita odotetaan tänä vuonna vielä enemmän, mikä on tietysti hyvä uutinen saarten turismiin tukeutuvalle taloudelle. Suosituimmat kohteet alkavat kuitenkin olla kantokykynsä rajoilla.

– Mihin ihmiset enää menevät löytääkseen rauhaa? Mereenkö, kysyy Gerard Hau, maantieteilijä ja paikallisen ympäristöjärjestön Grup Balear d'Ornitologia Defensa de la Naturalesan tiedottaja.

– Tästä tulee hullu vuosi. Infrastruktuuri ei kestä.

Hau pitää enemmän Palaya de Palman kaltaisista turistikeskittymistä kuin "älykkötyyppisistä turisteista", jotka etsivät jotain koskematonta ja saavat aikaan enemmän tuhoa.

Palmaan on jo ilmestynyt graffiti, jossa turisteja verrataan terroristeihin.

Osalle paikallisista alkaakin riittää. Mallorcalainen Rose Sala halusi pysyä synnyinsaarellaan mutta on muuttanut mieltään ja aikoo muuttaa manner-Espanjaan.

– Rakastan tätä paikkaa, mutta kesäisin täällä ei enää kestä. Olen pahoillani, koska monet ystäväni tarvitsevat turismin luomia työpaikkoja, mutta minulle tämä on liikaa, Sala sanoo lehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?