Zuckerberg lahjoittaa valtaosan Facebook-osakkeistaan hyväntekeväisyyteen

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg aikoo vaimonsa kanssa lahjoittaa 99 prosenttia Facebookin osakkeistaan "elinaikanaan". Heillä on osakkeita 46 miljardin dollarin eli yli 43 miljardin euron arvosta.

2.12.2015 8:11

Mark Zuckerberg ja hänen vaimonsa Priscilla Chan kertovat suunnitelmastaan avoimessa kirjeessään pienelle Maxima-tyttärelleen. Kirje julkaistiin eilen Facebookissa.

Erillisessä tiedotteessa Facebook kertoi, että pari aikoo lahjoittaa korkeintaan miljardi dollaria vuodessa ainakin seuraavan kolmen vuoden aikana. Se tarkoittaa, että Zuckerberg aikoo pitää äänivallan yhtiössä vastaisuudessakin.

Myös suursijoittaja Warren Buffet sekä Microsoftin perustaja ja maailman rikkaimpiin kuuluva miljardööri Bill Gates ovat lahjoittaneet suuria summia. Zuckerbergin ja Chanin ilmoitus nostaa kuitenkin hyväntekeväisyyteen lahjoitettavat summat uudelle tasolle.

Uutta Zuckerbergin ja Chanin lahjoituksissa on myös se, että he aloittavat nuorina. Zuckerberg on 31-vuotias. Esimerkiksi Bill ja Melinda Gatesin säätiö perustettiin viisitoista vuotta sitten, jolloin Bill Gates oli 45-vuotias.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?