ACE myy Stockmannin kanta-asiakkaiden vakuutukset - Oma raha - Ilta-Sanomat

Brittiyhtiö myy vakuutuksia Stockmannin asiakkaille – "Äärettömän hämmentävää"

Julkaistu: 21.11.2015 11:12, Päivitetty 21.11.2015 12:12

Stockmann tarjoaa kanta-asiakkailleen kansainvälisen ACE:n vakuutuksia. Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion mielestä on hämmentävää, että vakuutuksia myydään Stockmannin maineella.

Tavaratalokonserni Stockmannin kanta-asiakkaille myydään esimerkiksi aikuisten ja lasten tapaturmavakuutuksia.

Tarjolla on myös syöpävakuutuksia yksittäisten syöpien varalta. Esimerkiksi rintasyöpävakuutus korvaa, jos asiakkaalta löytyy pahanlaatuinen kasvain rintarauhasesta.

– On äärettömän hämmentävää, että vakuutuksia myydään Stockmannin maineella, Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario sanoo.

Stockmann mielletään hänen mukaansa laatutuotteiden myyjäksi, mutta tarjolla olevat vakuutukset ovat kuitenkin ulkomaisen yhtiön tuotteita, joista tavarataloketju ei pysty olemaan takuussa.

– Tämä on tuplahuijaus, Sario kuvaa.

"Asiakkaalle kerrotaan"

Stockmannin kanta-asiakasohjelmista vastaavan päällikön Mirva Haltia-Holmbergin mukaan Stockmann ja ACE miettivät yhdessä vakuutusyhteistyön kehittämistä. ACE kuitenkin huolehtii tuotteiden luomisesta, myynnistä, markkinoinnista sekä asiakas- ja vahinkopalveluista.

– Vastuu vakuutuksista on vakuutusyhtiö ACE:llä, hän sanoo.

Vakuutusta myytäessä asiakkaalle kerrotaan, että vakuutuksen tarjoaa ACE. Kaikessa vakuutuksiin liittyvässä viestinnässä hänet ohjataan olemaan yhteydessä vakuutusyhtiöön.

– Tarkoitus ei suinkaan ole johtaa asiakkaita harhaan, Haltia-Holmberg lisää.

ACE:n pääkonttori on Britanniassa. Finanssivalvonta on hyväksynyt sivuliikkeen toiminnan. Haltia-Holmbergin mukaan myynti on hyvin säänneltyä ja valvottua ja kaikki myyntipuhelut nauhoitetaan.

Kertavakuutukset

Sockmannin mukaan kanta-asiakkaat voivat täydentää kyseisillä vakuutuksilla vakuutusturvaansa. Suurelta osin niistä maksetaan verottomia kertakorvauksia. Toisin kuin monissa muissa vakuutuksissa, korvaukset maksetaan, vaikka asiakkaalla olisi muita vakuutuksia.

Esimerkiksi hampaan hajoamisesta voi saada 1 500 euroa lääkärintodistusta vastaan. Puremisen aiheuttamia hammasvammoja vakuutus ei kuitenkaan korvaa.

Muutamassa vakuutuksessa maksetaan sairaalakulukorvaus kuitteja vastaan ja korvausta voi hakea vain yhdestä yhtiöstä.

Stockmannin asiakkaille on myyty vakuutuksia vuodesta 2003. Myyntimääriä yhtiö ei kerro. Haltia-Holmberg sanoo, että asiakkailta on saatu hyvää palautetta.

(Oikaisu klo 12.11: Toisin kuin jutun toiseksi viimeisessä lauseessa aiemmin kerrottiin Stockmann ei ole itse myynyt vakuutuksia, vaan myynnistä Stockmannin asiakkaille on vastannut ACE.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?