Invesdor laajentaa joukkolainoihin – kuunatseille ensin - Oma raha - Ilta-Sanomat

Invesdor laajentaa joukkolainoihin – kuunatseille ensin

Julkaistu: 21.9.2015 18:51

Joukkorahoituspalvelu Invesdor laajentaa palvelujaan joukkolainoihin. Ensimmäisen Invesdorin kautta järjestettävän joukkolainan liikkeeseenlaskija on kuunatsielokuva Iron Skyn jatko-osaa työstävä Iron Sky Universe -yhtiö.

Iron Skyn joukkolaina avattiin Iron Skyn ja Invesdorin lähipiireille viime keskiviikkona. Yhtiön tiedotteen mukaan ensimmäisinä päivinä joukkolainaan on sijoitettu noin 100 000 euroa. Yhtiö kertoo varautuneensa maksamaan enimmillään kahden vuoden joukkolainalle 4–8 prosentin vuosikorkoa.

Lainan korko määräytyy niin, että joukkolainan liikkeeseenlaskija asettaa ehdot, joilla on valmis ottamaan lainaa, ja sijoittajat asettavat omat ehtonsa, joilla ovat valmiita tarjoamaan lainaa. Tarjouksista muodostuu huutokauppaa muistuttava asetelma, jossa lainan lopullinen korko määräytyy kysynnän mukaan.

Iron Sky Universe järjesti jo viime vuonna Invesdorin kautta osakeannin, joka ylitti tavoitteensa viisinkertaisesti.

– Iron Sky the Coming Racen kokonaisbudjetti on 17 miljoonaa euroa. War Bond -joukkolaina on tässä kuviossa käytännössä siltalaina, jolla tuemme elokuvan tuotannon kassavirtaa ja osallistamme Iron Sky -faneja kautta maailman, toteaa Iron Sky -tuottaja Tero Kaukomaa tiedotteessa.

Invesdorin kautta merkittävät joukkolainat ovat siirtokelpoisia arvopapereita eli niillä voi käydä kauppaa. Lainojen jälkimarkkinat ovat tulossa ensimmäisten laina-antien päätyttyä, tosin Iron Sky War Bondeilla ei voi käydä kauppaa ensimmäisen kuuden kuukauden aikana lainan liikkeeseenlaskusta.

Vuonna 2012 perustettu Invesdor on tähän mennessä kerännyt noin kahdeksan miljoonaa euroa 41 joukkorahoitusprojektille. Invesdor itse on kerännyt noin 1,8 miljoonaa euroa alustansa rakentamiseen, pääosin oman joukkorahoituspalvelunsa kautta.