Löytyikö laukusta lude? Vakuutus ei ehkä auta - Oma raha - Ilta-Sanomat

Löytyikö laukusta lude? Vakuutus ei ehkä auta

Ihanien lomamuistojen lisäksi moni suomalainen tuo reissustaan myös luteita. FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan mukaan matkatavaravakuutuksista korvataan lähinnä matkatavaroita ja niiden puhdistuskuluja.

2.6.2015 19:53

Jos luteet kulkevat kotiin, ei kotivakuutuksista ole juurikaan apua. Luteet voivat aiheuttaa vahinkoja irtaimistolle, jonka lisäksi maksettavaksi lankeavat torjuntakulut.

Finen vakuutusvertailun mukaan kuusi yhtiötä kahdeksasta korvaa matkatavaravakuutuksesta matkalaukun ja sen sisällön puhdistamisesta aiheutuneita kuluja. Mikään yhtiö ei kuitenkaan korvaa välttämättömien uusien tavaroiden hankintaa matkakohteessa.

– Luteet välttää parhaiten olemalla valppaana ja tekemällä pienen tarkastuksen yöpymispaikkansa sängyn patjaan, alustaan ja jalkoihin. Luteet jättävät pieniä tummia pisteitä pintoihin. Myös ikävä ihottuma ja kutina saattavat paljastaa luteet. Jos puremat edellyttävät lääkärissä käyntiä, voi hoitokulukorvausta hakea matkustaja- ja yksityistapaturmavakuutuksista, FINEn vakuutusasiantuntija Mira Aarre sanoo tiedotteessa.

Fine huomauttaa, että kohteessa matkalaukku kannattaa säilyttää mieluiten kaapissa suljettuna. Jos epäilee luteiden pesiytyneen matkalaukkuun, kannattaa laukut viedä suljettuina yli 60-asteiseen saunaan kahdeksi tunniksi tai 18 asteen pakkaseen viikoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?