Miljardööri vinkkaa "tuottavimmasta sijoituksesta" - Oma raha - Ilta-Sanomat

Venäläisporhon vinkki: Tämä sijoitus tuottaa parhaiten

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.6.2015 21:24

Venäläisen miljardöörin mukaan sosialistista realismia edustava taide on "tuottavin kuviteltavissa oleva sijoitus". Uutistoimisto Bloombergin mukaan venäläiset raharikkaat ovat viime vuosina innostuneet keräämään neuvostotaidetta.

Venäläinen miljardööri Andrei Filatov arvioi, että taidesijoittajalle sosialistinen realismi tuottaa lähivuosina paljon paremmat tuotot kuin sijoittaminen esimerkiksi Pablo Picasson tai Paul Gauguinin töihin.

Sosialistisen realismin tavoitteena oli edistää sosialismia ja kommunismia. Se oli Neuvostoliiton ainoa hyväksytty taidemuoto.

Bloombergin mukaan Venäjän raharikkaat ovat alkaneet keräillä taidesuuntauksen töitä. Esimerkiksi Filatovilla on yli puolen miljardin dollarin arvosta sosialistista realismia edustavia teoksia.

Filatovin mukaan kyseessä onkin "tuottavin kuviteltavissa oleva sijoitus". Hänen mukaansa teokset voivat jopa kymmenkertaistaa arvonsa. Myös hankintahinnat ovat vain murto-osa esimerkiksi Picasson töiden hinnoista.

– Kasvoin Neuvostoliitossa jn näin, kuinka ihmiset tekivät taidetta. Haluan näyttää neuvostoliittolaisten kuvataiteilijoiden ja kuvanveistäjien töitä maailmalle, Filatov sanoo.

Filatovin tavoitteena onkin avata oma neuvostotaiteen museo myöhemmin.

Tuoreimmat osastosta