Tällaisen viestin työhakemuksesi fontti lähettää - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tällaisen viestin työhakemuksesi fontti lähettää

Maailmassa on tuhansia erilaisia fontteja eli kirjasintyyppejä. Niistä juuri sen oikean valitseminen työhakemukseen tai ansioluetteloon voi olla kova paikka – ainakin alan gurujen mielestä. Fontti kertoo käyttäjästään, asiantuntijat vakuuttavat.

26.3.2015 18:48

Käyttäisinkö työhakemuksessa päätteellistä kirjasintyyppiä, kuten Times New Romania? Vaiko sittenkin päätteetöntä fontti, kenties Arialia?

Kirjasintyypeistä kirjoittavan Business News Dailyn mukaan päätteelliset fontit yhdistetään toisinaan luotettavuuteen, vaikuttavuuteen, kunnioitettavuuteen, perinteisiin sekä auktoriteettiin. Päätteettömät fontit kertovat puolestaan universaaliudesta, siisteydestä, moderniudesta, objektiivisuudesta ja vakaudesta.

Lehden mukaan valitsipa työhakemukseensa minkä tahansa fontin, on syytä varmistua siitä, että se näkyy oikein ja hyvin sekä paperissa että digitaalisesti. Urakkaa helpottaakseen lehti on kerännyt listan hyviksi havaituista fonteista.

Arial: Tämä on hyvä päätteetön vaihtoehto. Uravalmennusyhtiö Career Solversin omistaja Barbara Safani kertoo suosivansa kirjasintyyppiä, koska se on siisti ja helppolukuinen.

Calibri: Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelman vakiofontti on turvallinen valinta. Calibrin puolestaa todistaa esimerkiksi AvidCareerist-blogin ylläpitäjä Donna Svei.

Garamond: Jos pidät perinteikkäästä tyylistä, Garamond on sinua varten.

Georgia: Tökkiikö Times New Roman? Hyvä vaihtoehto on Georgia, jota suosittaa Coloradon tekninen yliopisto.

Times New Roman: Tylsä? Ehkä. Toimiva? Varmasti.

Trebuchet MS: Arialin ja Verdanan vaihtoehtona toimii hyvin Trebuchet MS. Answers.comin uravalmentajan Chandlee Bryanin mukaan kyseessä on hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat erottautua.

Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Business News Dailyn mukaan muun muassa päätteelliset Bell MT, Bodoni MT, Bookman Old Style, Cambria ja Goudy Old Style sekä päätteettömät Century Gothic, Gill Sans MT, Lucida Sans, Tahoma ja Verdana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?