Eläinoikeusjärjestön tutkimus: Neljä viidestä lopettaa kasvissyönnin vuoden jälkeen - Oma raha - Ilta-Sanomat

Eläinoikeusjärjestö pettyi: Suurin osa lopetti kasvissyönnin vuoden jälkeen

Eläinoikeusjärjestön kysely kertoo, että kasvissyönti jää monella yhdysvaltalaisella kokeiluksi. Asiasta kertoo muun muassa Huffington Post.

11.12.2014 19:56

Peräti 84 prosenttia vegetaristeiksi tai vegaaneiksi ryhtyneistä lopettaa kasvissyönnin ennemmin tai myöhemmin. Heistä reilu puolet lopettaa vuoden jälkeen ja vajaa kolmannes jo kolmen kuukauden jälkeen.

Asia käy ilmi eläinoikeusjärjestö Humane Research Councilin ja tutkimusyhtiö Harris Internationalin kyselystä. Siitä kertoo Huffington Post.

Eläinoikeusjärjestön tavoitteena oli etsiä syitä sille, miksi kasvissyönti ei jää pysyväksi Yhdysvalloissa. Järjestön mielestä tulokset olivat "pettymys". Paitsi että kasvissyönnistä luovuttiin usein, 88 prosenttia yhdysvaltalaisista ei ollut koskaan edes kokeillut sitä.

Syyt luopumiselle ovat varsin inhimillisiä. Ihmiset eivät halua erottua joukosta. Muut ihmiset eivät tukeneet muutosta ja kasvissyöjät eivät välttämättä viettäneet vapaa-aikaa keskenään, mikä olisi tukenut valintaa. Osa vaihtoi ruokavaliota liian nopeasti.

Osa luopuneista ei myöskään pystynyt vastustamaan eläinperäisten ruokien houkutusta.

Kyselyyn haastateltiin 11 000 yli 17-vuotiasta yhdysvaltalaista tänä vuonna. Sitä rahoitti myös eläinoikeusjärjestö Animal Welfare Fund ja kasvissyöntiin kannustava VegFund.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?