Läheisen alkoholismista voi olla hyvä kertoa töissä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Läheiseni on juoppo – kerronko töissä?

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.11.2014 6:03, Päivitetty 17.11.2014 18:44

Läheisen päihderiippuvuus on raskas taakka. Vaikka se voi vaikuttaa työkykyyn, ongelmaisen läheisen työpaikalla ei usein tiedetä asiasta. Moni häpeää tai jättää puhumisen, koska alkoholismi ei koske itseä. Mutta pitäisikö siitä sittenkin puhua?

Alkoholismi on myös siitä kärsivän lähipiirin sairaus. Oli viinasta riippuvainen puoliso, vanhempi, lapsi tai ystävä, hänen sairautensa hallitsee läheisenkin elämää. Alkoholistien läheisille vertaistukea tarjoavan Al-anonin toimistonhoitaja Anne-Maarit Kiuru kuvaa tilannetta teatteriksi, jossa jokaisella juopon verkostoon kuuluvalla on roolinsa.

Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Leena Hirvonen rohkaisee kertomaan ongelmasta töissä.

– Huoli ja kotona sattuneet tilanteet vaikuttavat jaksamiseen. Ne voivat haitata unta. Niiden vuoksi voi olla vaikea olla terävänä töissä, hän perustelee.

Myös Kiuru ajattelee, että ongelma pitäisi nostaa näkyviini. Hän arvioi, että moni on silti hiljaa.

– Läheisetkin pyrkivät salaamaan alkoholismin ja peittelemään sen merkkejä.

Yksi syy vaikenemiseen on häpeä. SAK:n työympäristöasiantuntija Raili Perimäki sanoo, että vaikkapa puolison ryyppääminen voi tuntua omaltakin heikkoudelta.

Moni miettii, että ongelma on alkoholistin, ei minun.

– Kun asiaa tarkastelee lähemmin, voi huomata, että itsekin tarvitsee apua, Kiuru huomauttaa.

Esimiehen pitääseurata työkykyä

Hirvonen suosittelee, että ongelmaisen läheinen kertoisi tilanteestaan edes työterveyshoitajalle tai -lääkärille. Tällöin hänen jaksamistaan ja työkykyään voidaan seurata. Työterveyshuollosta hän voi saada neuvoja läheisensä auttamiseksi ja tietoa vertaistukea.

Työpaikoilla pitäisi Hirvosen mukaan olla päihdeohjelma, josta selviävät käytännöt ja ohjeet. Ongelmaisen läheinenkin voi löytää siitä apua elämäänsä. Hän voi myös hakea tietoa ja tukea terveyskeskuksesta tai kunnan sosiaalitoimesta.

Vaikka työntekijä ei itse kertoisi tilanteestaan, hänen vaikeuksiaan ei Hirvosen mielestä saisi ohittaa.

– Esimiehen kuuluu seurata työhyvinvointia ja työssä jaksamista.

Päällikkö voi Hirvosen mukaan sanoa esimerkiksi huomanneensa, että alainen on näyttänyt väsyneeltä ja kysyä, onko tällä huolia.

– Mitä kuuluu tai miten voit -kysymykset voivat olla äärettömän tärkeitä. Niiden avulla solmut voivat lähteä aukeamaan.

Myös työkavereilla on velvollisuus välittää. He eivät saisi kääntää selkäänsä ja paeta kiireisiinsä. Hirvonen sanoo, että he voivat kuitenkin siirtää vastuun esimiehelle kertomalla olevansa huolissaan toisen jaksamisesta.

– Asia on silti usein vaikea ottaa puheeksi, koska se tuntuu kovin intiimiltä, Kiuru kertoo.

Yksityiselämä eikuulu työnantajalle

SAK:n Perimäen mielestä työntekijä voi kertoa itseään vaivaavasta läheisensä ongelmasta vaikkapa kehityskeskustelussa, jos suhteet esimieheen ja työpaikkaan ovat luottamukselliset.

– Jos yksityiselämän vaikeuksista ei kerro itse, ne eivät kuulu työnantajalle, jolleivät ne tule muuten esille esimerkiksi uupumisena, hän sanoo.

Työpaikkoja on monenlaisia. Perimäen mielestä on aika harvinaista, että yksityiselämän pulmien hoitamista tuetaan.

– Kaikenlaisia suosituksia tehdään, mutta todellisuus on raakaa.

Taloustilanne on vaikea ja kilpailu työpaikoista ja työpaikoilla on Perimäen mukaan kovaa. Hän ymmärtää hyvin, että etenkin pätkätöitä tekevät vaikenevat, mutta välttämättä muutkaan eivät uskalla puhua asiasta, josta voi tulla poissaoloja ja työnantajille kustannuksia.

Juoppojen läheisiä on paljon

Kuka tahansa voi sairastua alkoholismiin tai muuhun riippuvuuteen. Muutaman vuoden takaisen Alkoholi- ja työpaikka -raportin mukaan työterveyshuollon miespotilaista kolmannes ja naispotilaista yli kahdeksannes joi yli riskirajan.

Tilastojen perusteella on todennäköistä, että isolla työpaikalla on useita juoppojen läheisiä. Asiasta puhuminen ruokkii avoimuutta.

– Asenteet avun pyytämisen ovat löyhentymässä, arvioi Kiuru.

Hoitamattomana tilanne pahenee.

– Mitä aikaisemmin tilanne rehellisesti todetaan, sitä parempi, Hirvonen sanoo.

Tuoreimmat osastosta