Miljardöörin neuvo nuorille: Ryhtykää putkimiehiksi - Oma raha - Ilta-Sanomat

Miljardöörin neuvo nuorille: Ryhtykää putkimiehiksi

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.11.2014 7:34, Päivitetty 12.11.2014 8:28

Keskiluokkaisista ammateista ei enää makseta kuten ennen, joten korkeaa koulutusta kannattaa harkinta tarkkaan, miljardööri Michael Bloomberg sanoo CNN:n mukaan.

New Yorkin entinen pormestari ja talousuutistoimisto Bloombergin perustaja, miljardööri Michael Bloomberg on opiskellut John Hopkins Universityssä ja Harvard Business Schoolissa. Hänen luulisi olevan korkeakoulutuksen kannattaja.

Jos lapsesi kuitenkin harkitsee ryhtyvänsä putkimieheksi, asiaa kannattaa Bloombergin mielestä tänä päivänä vakavasti harkita. Putkimies voi olla parempi valinta. Bloomberg puhui Wall Streetin rahasto- ja meklariyhtiöiden järjestön SIFMA:n kokouksessa.

– Jos (lapsesi) ei mene huippukouluun ja ole akateemisesti todella fiksu, vaan on pikemminkin sosiaalisesti älykäs ja sitä rataa, putkimies on mahtava ammatti, koska silloin on hinnoitteluvoimaa, silloin saa mahtavan osaamisen, Bloomberg sanoi CNN:n mukaan.

Vuosi Harvardissa voi maksaa 50 000–60 000 dollaria, ja saman summan voi tienata Bloombergin mukaan putkimiesharjoittelijana vuodessa. Bloomberg kertoi myös tutusta putkimiehestä, joka on tehnyt omaisuuden putkifirmallaan ja pelaa nyt paljon golfia.

Bloombergin mukaan putkimies ja vastaavat ammatit ovat nyt parempia kuin koskaan, sillä perinteisistä keskiluokkaisista ammateista ei makseta enää kuten ennen. Näillä ammateilla Bloomberg viittasi muun muassa lakimiehiin.

Tuoreimmat osastosta