Kesäksi töihin? Voi olla kova kilpailu - Oma raha - Ilta-Sanomat

Olkoon vaan ankeaa – mutta kesätöitä on

Taloudessa voi olla vastatuulta ja yrityksissä yt:t, mutta kesätyöntekijöitä tarvitaan, yritykset kertovat. Siihen kannattaa varautua, että kilpailu kesätöistä on kovaa.

28.10.2014 6:01 | Päivitetty 27.10.2014 16:32

Kysyimme yrityksiltä, kuinka paljon kesätyöntekijöitä palkataan ja paljonko hakijoita on. Yhteistä vastaajille oli, että hakijoita riittää.

Esimerkiksi rakennusyhtiö YIT sai viime kesää varten lähes 4 000 työhakemusta, ja pankkikonserni Nordeassa kesätyöntekijät piti valita yli 5 000 hakijasta.

Myös hissejä ja liukuportaita valmistava Kone kiinnostaa hakijoita: yrityksen ulkoisesta viestinnästä vastaavan johtajan Liisa Kivelän mukaan kesätyöhakemuksia tulee paljon. Työntekijöitä yhtiö otti viime kesäksi noin 110.

Koneen hyvä taloudellinen tilanne voi vaikuttaa hakijamäärään, mutta hakijoita tulee paljon myös oppilaitosyhteistyön kautta, yhtiöstä kerrotaan.

Metsäyhtiö UPM:stä ei kommentoitu edes aiempien vuosien hakijamääriä. Myöskään Storan Enson rekrytointi ei ehtinyt vastata.

Parhaimmillaan kesurista tulee vakkari

YIT:llä on vuosittain noin 700 harjoittelijaa, joista kesäisin noin 550, kertoo yhtiön rekrytointi- ja resurssipäällikkö Timo Piili.

YIT palkkaa joka vuosi täysin uusia harjoittelijoita, vaikka iso osa harjoittelijoista palaakin taloon seuraavina kesinä.

– Järkevää on, jos kaikkien intressit kohtaavat niin, että jatketaan seuraavassa harjoitteluvaiheessa. Parhaimmillaan se tarkoittaa, että lopulta työllistyy meille, kun opinnot päättyvät, Piili kertoo.

Myös Nordean henkilöstöjohtaja Riikka Laine-Tolonen kertoo, että yritys mielellään työllistää tuttuja ja hyväksi todettuja työntekijöitä.

– Noin puolet on sellaisia, jotka ovat olleet aiempina kesinä, hän sanoo.

Viime kesänä Nordealla huhki noin 450 kesätyöntekijää.

"Yt-neuvottelut eivät suoraan vaikuta"

YIT:n Piilin mukaan yritys pyrkii tietoisesti satsaamaan harjoittelijoihin. Tiukka taloudellinen aika voi näkyä ennemminkin siinä, miten yritys palkkaa vastavalmistuneita.

Harjoittelijoita ei Piilin mukaan katsota alalla karsaasti, vaikka yt-neuvotteluilta ei YIT:kään ole välttynyt.

– Rakennusalalla on hyvä henki, että pitää saada porukat alalle ja valmistumaan, hän sanoo.

Myös säästöohjelmaansa toteuttavassa Nordeassa kesätyöntekijät nähdään mahdollisina tulevaisuuden vakituisina työntekijöinä. Ensi kesän työntekijöiden määrää ei yhtiössä ole vielä lyöty lukkoon, mutta se pysynee tämän vuoden tasolla, Laine-Tolonen kertoo.

– Henkilöstömme lomailee joka tapauksessa kesällä. Siinä mielessä yt-neuvottelut eivät suoraan vaikuta kesätyöntekijöiden tarpeeseen, hän sanoo.

Niin ikään Keskon viestinnässä uskotaan kesätyöntekijöiden määrän pysyvän ennallaan ensi vuonna, vaikka esimerkiksi Kaupan liitto ennakoi elokuussa, että alalta katoaa tämän ja ensi vuoden aikana 9 000–10 000 työpaikkaa.

Viime kesänä K-kaupat ja Kesko työllistivät yhteensä noin 5 000 kesätyöntekijää.

Paikkoja myöskoululaisille

Työtä on kesällä tarjolla niillekin, jotka eivät vielä ole täysi-ikäisiä. Esimerkiksi ruokapalveluyritys Fazer Food Services ei palkkaa varsinaisia kesätyöntekijöitä, sillä monet henkilöstö- ja oppilaitosravintolat ovat ainakin osan kesästä kiinni.

Sen sijaan 14–17-vuotiaita otetaan tutustumaan työelämään, kahdeksi viikoksi kerrallaan. Viime kesänä työelämäpyrähdykselle palkattiin 130 nuorta. Hakijoita oli noin 300.

Hakuprosessi on tavanomainen: työhakemuksen kautta haastatteluun.

– Tavoitteena on perehdyttää lähinnä koululaisia helpolla tavalla työnhakuun ja työelämään, rekrytointipäällikkö Piia Rajakallio kertoo.

Kesäharjoitteluohjelmaan valitaan joka vuosi uudet nuoret. Rajakallion mukaan kokemuksesta on hyötyä, jos myöhemmin esimerkiksi hakee kesätöitä muualta konsernista tai muuta työtä ruokapalvelun puolelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?