Kun vaihdat työpaikkaa, muista nämä neuvot - Oma raha - Ilta-Sanomat

Kun vaihdat työpaikkaa, muista nämä neuvot

Kesäloma nostaa helposti mieleen työpaikan vaihtamisen. Jos syksy toisikin jotakin uutta, innostavampaa. Työpaikan vaihto voi olla hyvä idea, mutta turhaa hötkyilyä kannattaa välttää.

16.7.2014 6:01 | Päivitetty 16.7.2014 8:20

Kesälomalla mielellään unohdetaan työ ja arki, mutta monilla ajatukset silti harhailevat työpaikalle. Jos oma työ ja siihen palaaminen tuntuvat vaikealta, nousee työpaikan vaihto helposti mieleen.

Esimerkiksi viestintätoimisto Ellun Kanojen toukokuisen nettigallupin 340 vastaajasta 89 prosenttia oli valmiita harkitsemaan työpaikan vaihtoa, jos heille tarjotaan kiinnostavia työtehtäviä.

Vaikka kesällä päätös työn vaihtamisesta tuntuisi ainoalta mahdolliselta vaihtoehdolta, ei työpaikan vaihtamisessa kannata hötkyillä.

Vaihtomotiiveja voi olla monia

Jos työpaikan vaihdos pyörii mielessä, kannattaa tehdä itselleen selväksi, mistä se tarkalleen johtuu. Omien motiivien kartoittaminen on prosessin ensiaskel.

– On tärkeää pohtia, mitä todella haluaa. Kokonaiskuvan kartoittaminen antaa ymmärrystä siihen, mitä nykyisestä työstä kenties puuttuu, Työterveyslaitoksen konsultti, psykologi Juha Sandberg toteaa

Jos motiivina on työhön leipääntyminen, haasteiden puuttuminen tai hankala työilmapiiri, kannattaa vielä pohtia, voisiko asiaa pyrkiä korjaamaan työpaikalla loman jälkeen.

Monilla työpaikoilla voi olla mahdollisuuksia sisäiseen tehtävänvaihtoon tai esimerkiksi työkiertoon.

– Joillain tilanne voi toki olla se, ettei työpaikka ole alun alkaenkaan ollut ihannetyö, vaan kompromissipaikka, josta on haettu työkokemusta seuraavaa askelta varten, Sandberg toteaa. 

Sandberg muistuttaa, että syynä vaihtotarpeeseen voivat toki olla myös itsestä riippumattomat syyt. Irtisanomisia on ollut paljon, ja tehtävät muuttuvat nopeasti.

Myös toive paksummasta palkasta laittaa monet katsomaan aidan yli potentiaalisiin uusiin työpaikkoihin. Sandbergin mukaan palkankorotus ainoana motiivina työpaikan vaihtoon tuntuu silti epäilyttävältä.

– Palkka on toki iso kysymys. Sen ohella kannattaa lisäksi miettiä, pääsisikö uudessa työssä toteuttamaan itselle tärkeitä asioita, olisiko työyhteisö itselle sopiva ja kuinka uudessa työssä pääsisi kehittymään, Sandberg toteaa.

Kesä voi olla hyvää aikaa hankkia kontakteja

Omasta työstä ei kannata irtisanoutua, ellei ole jonkinlaista suunnitelmaa seuraavasta askeleesta. Moni seuraa uusia mahdollisuuksia, vaikka omasta työstä irtisanoutuminen ei edes olisi asialistalla.

Työnhakupalvelu Monsterin työnhakijapalveluista vastaava eJob coach Saila Karonen kannustaa työpaikkaa etsivää olemaan aktiivinen kesälläkin.

– Kesällä moni työnhakija saattaa passivoitua. Kannattaa kuitenkin olla aktiivinen myös kesällä, ihmisillä saattaa olla jopa enemmän aikaa verkostoitumiselle ja uusien kontaktien tapaamiselle, Karonen toteaa.

Syksyllä kiikarissa olevan työn saaminen voi olla helpompaa, jos on tavannut jo valmiiksi firman hr-henkilön.

Myös Sandberg kehottaa uutta työtä etsivää olemaan aktiivinen uusien kontaktien etsimisessä. Lisäksi kannattaa virittäytyä jo hyvissä ajoin seuraamaan, mitä muuta olisi mahdollisesti tarjolla.

Uutta työtä kaipaavan kannattaa myös oma-aloitteisesti pyrkiä vahvistamaan omia valmiuksiaan erilaisiin tehtäviin.

– Työnantajat hakevat motivoituneita työntekijöitä, jotka tietävät mihin ovat ryhtymässä, Sandberg muistuttaa.

Kuinka kerron suunnitelmista pomolle?

Jos työpaikanvaihtopäätös on kypsynyt ajatustasolta toiminnaksi, on hyvä muistaa muutama peukalosääntö ennen ulostuloa.

– Esimiehelle voi olla hyvä ilmaista oma tyytymättömyytensä työtehtävään ajoissa. Mahdollisuuksia siirtyä uuteen asemaan tai tehtävään samalla työpaikalla kannattaa pohtia yhdessä pomon kanssa, psykologi Juha Sandberg sanoo.

Mikäli näyttää siltä, ettei muutosmahdollisuuksia nykytyössä löydy, on varsin perusteltua ryhtyä hakemaan uutta työtä.

Jos taas työntekijä on pitänyt uuden työn pomoltaan piilossa, on parempi olla mölyämättä suunnitelmista kollegoille. Irtisanomispaperia ei myöskään kannata kantaa pomolle valmiiksi esitäytettynä.

– On hyvä kertoa työnantajalle kaikessa rauhassa, että on saanut uuden työtarjouksen. Tällöin työnantaja saa vielä mahdollisuuden tehdä vastatarjouksen, jos niin haluaa, Sandberg ohjeistaa.

Sandbergin mukaan on välillä tilanteita, joissa työnantaja jälkikäteen kertoo, että olisi kyllä voinut neuvotella työsopimuksesta, mikäli olisi tiennyt työntekijänsä toiveista.

Kynnys lähteä voi olla korkealla

Työterveyslaitoksen Juha Sandbergin mukaan ihmiset vaativat työltä aiempaa enemmän. Jos työajat, sijainti, työyhteisö tai jokin muu seikka ei työssä miellytä, työn vaihtaminen on yhä useammin mielessä.

– Varsinkin nuoremmilla korkeakoulutetuilla lähtökynnys on ollut yleisesti varsin matala, Sandberg sanoo.

Työn vaihtaminen ja omin toimin työstä irtisanoutuminen mietitään kuitenkin tarkemmin taloudellisesti vaikeina aikoina. Kynnys on sitä korkeampi, mitä epävarmempi aika.

– Huonon työllisyyden ja irtisanomisten keskellä, kynnys lähteä itse on korkeampi. Ihmiset istuvat keskimäärin kauemmin ei-tyydyttävässä työssä, Sandberg arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?