Kesätyöntekijä – yrityksen menetys vai menestys? - Oma raha - Ilta-Sanomat

Kesätyöntekijä – yrityksen menetys vai menestys?

Kesällä vakituiset työntekijät pääsevät ansaituille lomilleen, mutta yritykset eivät siitä huolimatta laita lappuja luukulle kesän ajaksi. Kuinka käy firman tuottavuudelle, kun ammattilaisten tuuraajiksi otetaan kesätyöntekijöitä?

11.7.2014 6:01 | Päivitetty 10.7.2014 15:44

Kesätyöntekijöiden perehdyttämisjakso näkyy tuottavuutta alentavasti, koska paikalla on silloin tuplamiehitys.

Näin kertoo elintarvikeyhtiö Atrian teollisten prosessien johtaja Markku Hirvijärvi. Elintarvikealalla tuottavuudessa ei hänen mukaansa näy kuitenkaan suuria eroja.

Hirvijärven mielestä juuri perehdytyksellä on tärkeä osa siinä, etteivät tuottavuus tai laatu kärsi. Samaa mieltä on Fazer Leipomoiden ja Fazer Makeisten henkilöstöjohtaja Maria Aaltonen.

Perehdyttämisestä lisäkustannuksia

Taloussanomien haastattelemissa yrityksissä ollaan yleisesti sitä mieltä, että vaikka perehdytys vaatii työntekijöiden aikaa, se on kuitenkin kannattavaa. Sen avulla vältytään suurilta sähläyksiltä, mikä taas vaikuttaa tuotannon ylläpitoon positiivisesti.

– Käytännössä kesätyöntekijöiden palkkaaminen on ylimääräinen kustannus, koska luonnollisestikaan emme kesällä vähennä vakituisia työntekijöitämme, vaan palkkaamme yli tuhat kesätyöntekijää heidän lisäkseen. Henkilöstövaltaisella alalla se on kuitenkin välttämätöntä, sanoo kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS Palveluiden henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen.

Metsäyhtiö Stora Ensolle tulevat kesätyöntekijät ovat usein alan opiskelijoita ja heillä on perustiedot alasta, mutta perehdyttäminen vaatii silti työtä Suomen maajohtajan Lauri Peltolan mukaan. Fazerillakin osa kesätyöntekijöistä opiskelee alaa, mutta töihin tulee myös niitä, joilla ei ole mitään kokemusta. Hyvä rekrytointi ja perehdytys takaavat kuitenkin Aaltosen mukaan työskentelyvalmiudet.

Aaltosen mukaan Fazerin leipomoiden tuottavuudessa ei näy notkahdusta kesätyöntekijöiden tultua. Myöskään metsäteollisuudessa kesätyöntekijät eivät Stora Enson Peltolan mukaan vaikuta tuottavuuteen sinällään nostavasti tai laskevasti.

– Yksinkertaistetusti samat tuotteet tulevat ulos linjoilta kuin ennenkin ja laatu pysyy tasaisena, sanoo Fazerin Aaltonen.

Atrian Hirvijärven mukaan kesätyöntekijöiden tuleminen työpaikalle on iso haaste, sillä kesä on elintarviketeollisuudessa sesonkiaikaa.

– On grillilihat, makkarat ja salaatit, jotka liittyvät grillaussesonkiin. Tuotevariaatioita on kesäaikana paljon, joten työ vaatii tarkkuutta, sanoo Hirvijärvi.

Ammattilaisiakin tarvitaan kesällä

Vaikka kesätyöntekijät perehdytetään töihinsä hyvin, yritystä ei jätetä täysin heidän harteilleen. Peltolan mukaan esimerkiksi Stora Ensolla suuret koneet edellyttävät koulutetuista kesätyöntekijöistä huolimatta sitä, että paikalla on myös ammattilaisia.

Atrian Hirvijärvi ja Fazerin Aaltonenkin pitävät tärkeänä, että myös kesällä on riittävästi vakituisia työntekijöitä töissä.

– He ovat tehneet työtä pitkään ja osaavat niksit, Hirvijärvi sanoo.

ISS Palveluissa suuri osa kesätyöntekijöistä toimii työkohteissa tukemassa vakituisten työntekijöiden työtä. Atriallakin työtiimeissä on aina kesätyöntekijöiden lisäksi myös kokeneempia työntekijöitä.

ISS Palveluiden Huuskosen mielestä kesätyöntekijät eivät välttämättä tee annettua työtehtävää tehokkaammin tai osaavammin.

– Vakituinen työntekijä on lähtökohtaisesti tuottavampi, sillä hän osaa hommat. Kokemus ja asioiden pitkäaikainen hoitaminen tuo tehokkuutta työhön, sanoo Huuskonen.

Investointi tulevaisuuteen

ISS Palveluiden Huuskonen pitää kesätyöntekijöiden palkkaamista välttämättömänä, ja toisaalta heistä toivotaan saatavan jatkossakin hyviä työntekijöitä. Esimerkiksi siivouspuolella toivotaan, että kesätyöntekijät haluaisivat mahdollisesti jatkaa työtä vielä kesätyökauden jälkeenkin.

– Vuodesta toiseen tulevat kesätyöntekijät ovat iso apu, eikä heistä todellakaan voi puhua enää sähläreinä, Huuskonen sanoo.

Myös Atrian Hirvijärvi kertoo, että heillä alan opiskelijoita pyritään käyttämään useana vuotena peräkkäin erityisesti ammattitaitoa vaativiin tehtäviin, koska perehdyttämisessä on työnantajalle oma vaivansa.

Kesätyöntekijät tuovat yritykseen uusia ideoita ja tapoja tehdä asioita. Uusien ajatusten vaikutus voikin näkyä yhtiön tuottavuudessa Stora Enson Peltolan mukaan vasta pitkän ajan kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?