Festivaalilippujen hinnat nousseet rajusti

Suomalaisten festivaalien lippuhinnat ovat nousseet selvästi yleistä hintatasoa nopeammin, kertoo Tilastokeskus Tieto & Trendit –blogissaan.

Flow:n lippuhinnat ovat kallistuneet eniten, joskin samaan aikaan festivaalin tarjonta on kasvanut.

3.7.2014 20:13 | Päivitetty 3.7.2014 20:13

Tilastokeskuksen mukaan ylivoimaisesti eniten on noussut Flow-festivaalin lippujen hinnat, jotka ovat kohonneet vuodesta 2009 peräti 69,1 prosenttia. Toisaalta festivaali on myös kasvanut ja tarjonta laajentunut, joten tuotekaan ei ole täysin sama.

Muista festivaaleista Kaustisen kansamusiikkifestivaalin lippujen hinnat ovat nousseet 40 prosenttia ja Ilosaarirockin 35,7 prosenttia. Provinssirockin perjantain ja lauantain kattava lippu on kallistunut 30,7 prosenttia ja kolmen päivän lippu 26,3 prosenttia.

Festivaalien lippujen hintoja nostaa se, että artistit pyytävät esiintymisistä enemmän rahaa, koska äänitemyynti laskee.

Tilastokeskuksen mukaan myös muut festivaalien järjestämiskustannukset ovat nousseet selvästi viime vuosina. Festivaaliyleisö on ikääntynyt ja vaatii parempia puitteita. Myös turvamääräykset ovat tiukentuneet ja työntekijöiden työehdot parantuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?