Tutkimus: Raha tekee sinut onnelliseksi - Oma raha - Ilta-Sanomat

Raha tekeekin onnelliseksi – ja niin myös kulutus

Britannian tilastoviranomaisen tutkimuksen mukaan kotitaloudet, joilla on korkeammat tulot, ovat onnellisempia ja tyytyväisempiä elämäänsä kuin pienituloisemmat kotitaloudet.

6.6.2014 20:36 | Päivitetty 6.6.2014 20:31

Britannian tilastoviranomaisen ONS:n tutkimuksen mukaan tulot vaikuttavat onnellisuuteen.

Korkeat tulot lisäävät tyytyväisyyttä elämään ja onnellisuutta sekä vähentävät ahdistuneisuutta. Tulojen määrällä ei sen sijaan ole vaikutusta siihen, miten merkitykselliseksi elämänsä kokee.

ONS:n tutkimuksen mukaan kotitalouksien yhteenlasketuilla tuloilla on suurempi vaikutus onnellisuuteen ja tyytyväisyyteen kuin henkilökohtaisilla tuloilla.

Eniten kotitalouden tulot vaikuttavat ihmisen tyytyväisyyteen omaan elämäänsä. Kun tulot kaksinkertaistetaan, niin tyytyväisyys elämään nousee 0,17 pistettä 0–10 pisteen skaalassa.

Eniten hyvinvointi lisääntyi silloin, kun pienet tulot kasvoivat eli kun verrattiin vähiten ansaitsevaa viidennestä ja toiseksi vähiten ansaitsevaa viidennestä toisiinsa.

Suuret menot lisäävät tyytyväisyyttä

Tutkimuksen mukaan kotitaloudet, joilla on suuremmat menot, kertovat olevansa tyytyväisempiä elämäänsä ja kokevat sen merkityksellisemmäksi kuin ne, joilla on pienemmät menot.

Tässäkin suurin ero on vähiten ansaitsevan viidenneksen ja toiseksi vähiten ansaitsevan viidenneksen välillä.

Tutkimus on tehty regressioanalyysilla käyttäen Britannian tilastodataa ja kyselytutkimuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?