Johtajat tanssivat – mitä saatiin selville? - Oma raha - Ilta-Sanomat

Johtajat tanssivat – mitä saatiin selville?

Kuva ei ole tutkimuksesta vaan tanssiesityksestä maailmalta.

Kuva ei ole tutkimuksesta vaan tanssiesityksestä maailmalta.

Julkaistu: 5.6.2014 18:06, Päivitetty 5.6.2014 18:10

Luovia keinoja, kuten tanssia, voidaan hyödyntää paitsi tutkimuksessa myös työorganisaatioiden kehittämisessä, sanovat tutkijat.

Nainen astuu tanssilattialle ja alkaa repiä vaatteitaan eri suuntiin. Kyse ei ole nykytanssiperformanssista, vaan neljän sosiaali- ja terveysalalla toimivan johtajan kanssa toteutetusta kokeellisesta tutkimuksesta.

Itä-Suomen yliopiston tutkijat Sanna Laulainen, Anneli Hujala ja Kaija Kokkonen selvittivät, voisiko luova liikkuminen auttaa johtajia ymmärtämään omaa toimintaansa, tunteitaan ja vuorovaikutustaan entistä paremmin.

Tutkijat halusivat erityisesti testata, voiko johtajien kokemuksia ja ajattelua omasta toiminnasta tutkia luovan liikkeen kautta.

– Kehon muistiin tallentuu kokemuksia, joita luova liike voi paljastaa, Laulainen ja Hujala kertovat Taloussanomille.

Tutkimustaja terapiaa

Tutkimukseen, tai metodin kokeiluun, osallistui neljä naisjohtajaa yhdessä tutkijoiden kanssa. Tehtävänä oli miettiä jotakin työhön liittyvää vuorovaikutustilannetta ja kuvata se liikkeen avulla. Henkilökohtaiset performanssit videoitiin, jonka jälkeen niistä keskusteltiin ryhmässä.

Tanssisessioita ohjaamassa oli myös kuopiolainen tanssipedagogi Anniina Aunola. Tutkijoiden mukaan oli tärkeää, että Aunola oli mukana: fyysinen liike kun toimi paitsi tilanteen kuvaajana myös terapeuttisena omien tunteiden luotaamisena.

Esimerkiksi vaatteitaan repinyt naisjohtaja kuvasi performanssillaan omia tuntemuksiaan lomalta paluun jälkeen. Alaisten kysymykset saivat naisen tuntemaan, että häntä revitään yhtä aikaa moniin eri suuntiin.

Ensimmäisen tanssisession ja keskusteluiden jälkeen sama kohtaus ”tanssittiin” uudelleen. Toisella kerralla naisjohtaja ei repinyt vaatteitaan, vaan haki rauhaa seinän viereltä. Näin hän sai kokea tilanteen uudelleen, vähemmän ahdistavalla tavalla.

"Olemme kehollisia ihmisiä"

Luovaa liikettä voidaan tutkijoiden mukaan käyttää apuna sekä tutkimuksessa että itsensä ja työorganisaation kehittämisessä. Usein tutkimuksissa ja arkielämän vuorovaikutuksessa keskitytään ihmisiin ajattelevina, rationaalisina toimijoina.

Tanssin avulla tutkijat halusivat panna johtajat, ja itsensä, tekemään jotain perustyöpäivän tilanteista poikkeavaa.

– Usein unohdetaan, että olemme kehollisia ihmisiä, Hujala sanoo.

– Luovat menetelmät tuovat vaihtoehtoja vuorovaikutustilanteiden läpikäymiseen. Niiden avulla voi tiedostaa jotain sellaista, mikä ei tule esiin keskustelun kautta, Laulainen jatkaa.

Tutkijakolmikko jatkaa kokeellisen menetelmänsä kehittämistä. Tällä hetkellä he selvittävät, voiko tanssin avulla tutkia esimiehen ja alaisen välistä vuorovaikutusta.

– Ei-niin-tavanomaiset menetelmät tarjoavat paljon mahdollisuuksia, Hujala sanoo.

Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksella työskentelevien Hujalan, Laulaisen ja Kokkosen tutkimus julkaistiin myös vertaisarvioidussa International Journal of Work Organization and Emotion -lehdessä.

Tuoreimmat osastosta