Näistä työntekijöistä on Suomessa kovin pula - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näistä työntekijöistä on Suomessa kovin pula

Suurin tarve on kädentaitojen ammattilaisille, mutta myös markkinointi-, PR- ja viestintähenkilöstön kysyntä on kasvanut.

3.6.2014 10:36 | Päivitetty 3.6.2014 10:36

Henkilöstöalan yrityksen ManpowerGroupin selvityksen mukaan suomalaisilla työnantajilla on eniten vaikeuksia täyttää työpaikkoja kädentaitoja vaativilla aloilla. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa rakennus- ja putkimiehet sekä sähköasentajat ja hitsaajat.

– Suomessa on vuoden aikana tapahtunut enemmän muutoksia kuin monissa muissa maissa.

Kun vielä viime vuonna it-henkilöstö oli sijalla 7, se ei enää yltänyt kymmenen vaikeimmin täytettävän tehtävän joukkoon. Kärkilistalta ovat myös pudonneet taloushallinnon ja kirjanpidon ammattilaiset, ManpowerGroupin toimitusjohtaja Ilkka Lindroos sanoo tiedotteessa.

Suomen halutuimmat työntekijät vuonna 2014

1. Ammattimiehet2. Autonkuljettajat3. Suunnittelijat4. Hotelli- ja ravintolahenkilöstö5. Insinöörit6. Teknikot7. Tuotantotyöntekijät ja koneenhoitajat8. Myyntiammattilaiset9. Markkinointi-, PR- ja viestintähenkilöstö10. Johtajat

Manpowergroupin Talent Shortage Survey -tutkimus tehtiin 42 maassa. Suomessa 33 prosenttia vastaajista koki, että oikean osaamisen löytäminen on haasteellista.

Pahimmin osaajapulasta kärsivät japanilaiset, perulaiset, intialaiset, brasilialaiset, turkkilaiset ja argentiinalaiset työnantajat. Helpoimmin työntekijöitä löytyy talousvaikeuksista kärsineistä Irlannista, Espanjasta ja Alankomaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?